Image

NCC säljer kontorsprojekt i Norge

Transaktioner NCC säljer ett kontorsprojekt i Lysaker utanför Oslo till Arctic Securities. Affären genomförs som bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 330 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Maj 2018
NCC säljer i Lysaker. Bild: NCC
NCC säljer i Lysaker.

– Vi ser att Lysaker är ett eftertraktat kontorsområde och med en långsiktig hyresgäst som Nemko har PP11 visat sig vara ett attraktivt projekt för investerarna, säger Manne Aronsson, vd för NCC Property Development Norge.

Projektet, PP11, ligger i Lysaker som är ett väletablerat kontorsområde utanför Oslo där NCC också utvecklar fler kontorsprojekt. Infrastrukturen i området är utmärkt och det är gångavstånd till Lysaker Station och tunnelbana, bussar samt expresståg till flygplatsen.

Den norska koncernen Nemko kommer att flytta sitt huvudkontor i Norge och har tecknat hyresavtal på cirka 5 000 kvadratmeter vilket inkluderar labb, testytor och kontor. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 6 600 kvadratmeter samt 60 parkeringsplatser, varav 45 är inomhus.

Aktuell uthyrningsgrad är 76 procent. I samband med försäljningen lämnar NCC en hyresgaranti om högst fem år för outhyrda ytor.

Projektet certifieras enligt Breeam och planeras till nivån Excellent.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige