Image

NCC bygger 25 000 kvadratmeter åt Castellum

Bygg/Arkitektur NCC har inlett ett partneringsamarbete med Castellum för att bygga en bilhall om drygt 25 000 kvadratmeter i Huddinge. Smista är Castellums hittills största utvecklingsområde i Stockholmsregionen.
Publicerad den 15 Augusti 2017

– Smista Allé är ett av våra mest prioriterade utvecklingsområden och detta projekt, Kvarteret Spejaren 4, blir ett av de sista i området. Byggnaden som vi tillsammans med NCC uppför har bästa skyltläge i direkt anslutning vid E4:an, säger Anders Nilsson, region-vd inom Castellum.

Bilhallen omfattar drygt 25 000 kvadratmeter och består av fyra våningar. Två våningar kommer att användas till bilhall och kontor och två våningar blir garage och uppställningsplats för bilar. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Projektet är uppdelat i två faser. Den första fasen är avklarad och innehöll planering, projektering samt förberedande markarbeten. Den andra fasen inleds nu och avser byggnation.

– Tillsammans med Castellum bygger vi en toppmodern bilhall på en tidigare oexploaterad yta. NCC kommer utföra både mark- och anläggningsarbetet samt byggnationen av projektet som blir en del av det utvecklingsarbete som Castellum gör vid Smista Allé, säger Henrik Landelius, Sverigechef, NCC Building.

Ett 15-årigt hyreskontrakt omfattande cirka 4 000 kvadratmeter varm lokalyta samt parkering på garageplan har tecknats med NCG Retail Eijendomme AB, som genom British Motor Group Stockholm kommer att driva bilhandel samt service och reparation av Jaguar och Land Rover. Det motsvarar en ekonomisk uthyrningsgrad om 34 procent i förhållande till det totala årliga hyresvärdet om 24,8 miljoner kronor.

Detta är den sista nybyggnationen längs E4 och Smista Allé som även kommer att utgöra buller- och riskskärm för den bakomliggande bostadsbebyggelsen. Det betyder att kunder får tillgång till ett 180 meter långt, mycket välexponerat skyltläge direkt mot E4 och vid kommande Förbifart Stockholm. I och med detta projekt färdigställs området vid Smista Allé vilket ger förutsättningar för ökad närservice och ännu bättre kollektivtrafik.

Smista är Castellums hittills största utvecklingsområde i Stockholmsregionen.

– Här har vi sedan 2004 utvecklat ett kluster för bilhandel där vi, efter att detta projekt slutförts, äger och förvaltar 59 000 kvadratmeter högkvalitativa lokaler – merparten konceptbyggnader för kända bilmärken som Porsche, Mercedes, Audi, Volkswagen, Mini Cooper, Ford och Lexus, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige