Image
Mimer halverar hyrorna för drabbade småföretag.
Mimer halverar hyrorna för drabbade småföretag. Bild: Mimer

Mimer halverar hyran för drabbade småföretagare

Bolag I förra veckan kom regeringen med ett förslag på ett stödpaket till småföretagarna i den pågående coronakrisen. Ett av förslagen var att tillfälligt halvera lokalhyreskostnaden för företag i utsatta branscher, ett stöd som staten och hyresvärden delar lika på. Detta görs för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet. Kommunala Mimer i Västerås planerar därför att halvera hyran för de småföretag som hyr lokaler för hyrorna från och med 1 april till 30 juni 2020.
Publicerad den 31 Mars 2020

– Vi välkomnar regeringens besked. Vi har många lokalhyresgäster som är väldigt oroliga så det är otroligt skönt att vi kan komma med det här beskedet. Vi hoppas att en halverad hyra under den här perioden ska vara till stor hjälp för de företag som idag har det tufft, säger Mikael Källqvist, vd på Mimer.

Det nya coronaviruset har snabbt fått stora ekonomiska konsekvenser i hela Sverige. Läget är nu mycket allvarligt för flera branschen bland annat hotell- och restaurangbranschen samt handeln. Mimer ser dock företag i fler branscher, bland annat frisörer där kunderna bokar av sina tider och intäkterna uteblir. Vilka som slutligen kommer att omfattas av statens stöd är fortfarande osäkert. Det kommer att bero på vilka branscher man ser är mest drabbade av krisen.

– Vi inväntar fortfarande detaljer från regeringen hur stödet ska se ut och vilka branscher det kommer att gälla. Men vi kommer redan nu ge besked till stora delar av våra företagskunder att de kommer få ta del av hyressänkningen. Vi är lättade för våra hyresgästers skull, säger Mikael Källqvist.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige