Image

Midroc köper fastighet i Lund

Transaktioner Midroc köper det så kallade Åhlénshuset i Lund av Axfast för 203 miljoner kronor.
Publicerad den 2 December 2016
Fastigheten har cirka 8 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Bild: JLL
Fastigheten har cirka 8 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Fastigheten består av två delar, en uppförd 1955 och en 1963. Åhléns och Hemköp har tidigare varit hyresgäster i fastigheten.

– Fastigheten är väldigt intressant och vi har sneglat på den under en tid. Vi är därför glada över att ha genomfört affären. Vi ser att det finns en potential att utveckla den, och kommer inom kort påbörja arbetet med att utröna vilka utvecklings- och utbyggnadsmöjligheter som finns, säger Peter Syrén, vice vd för Midroc Properties.

– Vi ser möjligheter att skapa en bättre fastighet för befintliga hyresgäster och att utöka med ny bebyggelse för till exempel bostäder, kontor och handel, fortsätter han

Fastigheten har cirka 8 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta bestående av handel, gym och kontor samt knappt 40 parkeringsplatser. Fitness24Seven, Indiska och Din Sko är de största hyresgästerna jämte Laurentiikliniken.

Fastighetsförvärvet är Midrocs andra i Lunds centrala delar under 2016; före sommaren köptes fastigheten Maria Magle 6, där Historiska institutionen tidigare var hyresgäst.

Tillträde skedde den 1 december.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige