Image
Axfasts fastighet Jakob Mindre 5 i centrala Stockholm får en ny hyresgäst på gatuplan.
Axfasts fastighet Jakob Mindre 5 i centrala Stockholm får en ny hyresgäst på gatuplan. Bild: New Property

Meriterad krögare öppnar hos Axfast

Uthyrning Den välmeriterade krögaren Pedro Passinhas med bakgrund från Michelinkrogar likt The Fat Duck och Le Gavroche som öppnar det nya konceptet Botica med rötter i det portugisiska köket på gatuplanet i Axfasts fastigheter Jakob Mindre 5 i centrala Stockholm.
Publicerad den 7 September 2022

Axfast förvärvade fastigheten Jakob Mindre 5, belägen mellan Operan och Gallerian under år 2018 från AMF och har sedermera utvecklat fastigheten till ett toppmodernt kontor till TM & Partners. Det sista steget i utvecklingsarbetet har varit att hitta en duktig krögare som kan aktivera gatuplanet och tillföra liv i området, för detta anlitade Axfast New Property Retail & Development. Nu är det klart att ny hyresgäst blir Botica, ett nytt restaurangkoncept från Pedro Passinhas.
– Vi ser stor potential i området och vi är övertygade om att Botica kommer bidra starkt till att återskapa liv i kvarteret. Detta utgör en del av en större satsning för vilken vi nu fått en utmärkt start. Det hela har möjliggjorts av ett mycket gott och nära samarbete med New Property, säger Mathias Förberg, Axfast.
– Vi är mycket stolta över etableringen som vi gjort tillsammans med Jobara Spaces som guidat oss från början till slut. Området är en perfekt plats med mycket potential för vårt koncept och vi ser fram emot att tillföra mervärde till Jakobs Torg, säger Pedro Passinhas, Botica.

New Property Retail & Development har representerat hyresvärden och Jobara Spaces har representerat hyresgästen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

New Property på Branschguiden

New Property tar ett brett grepp på fastigheter och lokaler. Vi skapar och genomför stora och små fastighetstransaktioner över hela landet samtidigt som vi är Sveriges främsta uthyrningskonsult – med fokus på Stockholm. Det är ett stort arbetsfält som betyder att vi kan öppna fler dörrar till en god affär. Och – att vi har resurser att hjälpa dig från idé till slutförande.

Läs mer om New Property på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige