Image

Marcus Allbäck indragen i muthärvan

Juridik Den förre fotbollsstjärnan Marcus Allbäck, som i dag är players manager för landslaget, har dragits in i den göteborgska muthärvan. Han är misstänkt för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman.
Publicerad den 10 Juni 2011

Misstankarna gäller arbeten på hans privata villa som kan ha betalats av idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg.

- Det var ganska väntat. Åklagaren har ju vid tidigare tillfällen sagt att det eventuellt skulle bli aktuellt att tala med mig, säger Marcus Allbäck till Göteborgs-Posten.

Advokat Björn Breitfeld företräder Marcus Allbäck.

- Det är helt befängt. Men man får foga sig och gå och prata med dem. Vi är dock helt övertygade om att de förstår att de är på fel spår när de ser att Marcus har dokumentation för allt, säger Breitfeld till Göteborgs-Posten.

Enligt statsåklagare Nils-Eric Schultz är finns fyra misstänkta i den aktuella korruptionsutredningen kring Idrotts- och föreningsförvaltningen: två tidigare tjänstemän, Stefan Allbäck och nu Marcus Allbäck. Både far och son Allbäck är misstänkta för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige