Image
Eden interiör.
Eden interiör. Bild: Kungsleden.

Kungsleden hyr ut 2 185 kvadratmeter i Malmö

Bolag Kungsleden tecknar ännu ett hyresavtal i kontorsprojektet Eden i Hyllie utanför Malmö, ett sjuårigt hyresavtal med dialysföretaget Diaverum om 2 185 kvadratmeter. Därmed är Eden till 85 procent uthyrt.
Publicerad den 11 Januari 2021

– Vi välkomnar Diaverum till Eden. Det känns verkligen bra att Diaverum etablerar sig hos oss i vårt egenutvecklade kontorsprojekt där vi har hälsa och välbefinnande i centrum i det vi kallar Symbiotic Building, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden, enligt ett pressmeddelande.

Eden är Kungsledens första Symbiotic Building. De gemensamma ytorna har en egen klimatzon som byter karaktär med årstiderna och ser till att naturen alltid är nära. Fastigheten har åtta våningsplan och en terrass med utsikt mot Öresundsbron. Eden kommer att certifieras enligt såväl Leed som Well v2.

– På Diaverum drivs vi av visionen att alla förtjänar ett givande liv. Det börjar med våra patienter och inkluderar hela vår personalstyrka. Vi behöver arbetsplatsmiljöer som gör det möjligt för oss att uppnå detta. Eden erbjuder oss precis vad vi behöver för vårt team på huvudkontoret, med fokus på välbefinnande, intelligent teknik och hållbarhet, säger Kirsty Bashforth, HR och kommunikationschef på Diaverum.

Stadsdelen Hyllie är en växande stadsdel i södra Malmö med både bostäder, arbetsplatser, hotell, handel och evenemang. Hela stadsdelen har byggts upp med ambitiösa mål för hållbar stadsutveckling och med sitt strategiska läge med närhet till Öresundsbron lockas många olika aktörer till området.

Diaverum tecknar ett sjuårigt avtal om 2 185 kvadratmeter på våning 6, 7 och 8 i Eden, med fastighetsbeteckning Malmö Löpöglan 2. Inflyttning sker 1 september 2021.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige