Image

Konferensanläggning i gammalt terminalområde

UTHYRNING Älvstranden Utveckling hyr ut 1 200 kvadratmeter till Västra Götalandsregionen, som ska öppna en egen konferensanläggning på det gamla terminalområdet i Gullbergsvass, Göteborg.
Publicerad den 12 Mars 2010

Västra Götalandsregionen förlägger i dag ett stort antal konferenser och möten i centrala Göteborg där man nyttjar de hotell som finns runt centralstationen. Från och med sommaren 2010 satsar Västra Götalandsregionen nu istället på att bygga upp en konferensverksamhet i egen anläggning i centrala Göteborg.

- Genom att samla konferensverksamhet på ett och samma ställe kommer vi skapa en mötesplats för anställda inom regionen vilket kan bidra till utveckling och kreativitet. Dessutom kommer regionen kunna sänka sina konferenskostnader. Dessa pengar kan då komma annan verksamhet till godo, säger Göran Jungersten, enhetschef inom Regionservice.

Möjligheten ges tack vare att stora ytor på Gullbergsvassterminalen blivit lediga under 2009. Älvstranden Utveckling, som äger terminalområdet, vill i väntan på de omfattande infrastrukturella projekt som berör hela Gullbergsvass och centralstationsområdet göra något bra av lokalerna. Ambitionen är att få bort delar av den tunga trafiken i området som belastar miljö och trafiksituationen.

- På sikt kommer området att genomgå stora förändringar och lokalerna kommer att rivas. I väntan på detta ges en spännande möjlighet att dra fördel av det unika läge som lokalerna har och pröva nya typer av verksamhetsområden. Erfarenheter som kan ge värdefull information till framtida projekt, säger Annica Tisell, ansvarig för uthyrningen i Gullbergsvass på Älvstranden Utveckling.

I samarbete mellan Västra Götalandsregionen och Älvstranden Utveckling kommer nu cirka 1 200 kvadratmeter moderna och effektiva konferenslokaler att skapas i ett före detta kontorshus med endast fem minuters promenad från Centralstationen.

- Ett viktigt argument för Västra Götalandsregionen som vill uppmuntra och stimulera sina anställda att åka kollektivt som en del av sin miljöpolicy, poängterar Christina Cedérus Olauson på Jones Lang LaSalle som har uppdrag av Älvstranden Utveckling att utveckla, marknadsföra och hyra ut lokalerna på Gullbergsvass.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige