Image

Klövern gör första förvärvet i Danmark

Transaktioner Klövern tar det första steget in på den danska marknaden genom att köpa en fastighet i Frederiksberg, Köpenhamn, för 620 miljoner danska kronor, motsvarande drygt 810 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 2 November 2017
Rutger Arnhult Bild: Klövern
Rutger Arnhult

Klövern köper ett kontors- och utbildningskomplex, omfattande 19 300 kvadratmeter, av Niam. Fastigheten är fullt uthyrd på ett avtal som sträcker sig till 2028 till CBS, Copenhagen Business School.

CBS är en av de största handelshögskolorna i Europa, med över 20 000 studenter, och har bedrivit sin verksamhet på fastigheten sedan 2004.

- Det är mycket glädjande att Klövern tar steget in på den danska fastighetsmarknaden. Det är positivt att vi som grund för vår etablering i Köpenhamn får exponering i form av en centralt belägen högkvalitativ samhällsfastighet med långt hyresavtal med en mycket välrenommerad hyresgäst, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern.

Förvärvet kommer huvudsakligen att finansieras med banklån.

Tillträde är planerat till den 1 februari 2018.

Kristian Krogh, Senior Director på Niam i Danmark säger:
- Vi har realiserat våra planer för fastigheten snabbare än förväntat vilket möjliggjort att vi även kunnat teckna ett nytt långt avtal med den befintliga hyresgästen. Vi är glada över att sälja denna fastighet till en professionell köpare, och hälsar Klövern välkommen till den danska marknaden.

Niam har använt Catella Corporate Finance samt Bruun & Hjejle Advokatfirma som rådgivare vid denna affär.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige