Image

KF säljer för en kvarts miljard

Transaktioner KF Fastigheter sålde vid årsskiftet köpcentrumet Amiralen i Karlskrona till Cordea Savills. Köpeskillingen uppgick till 250 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Januari 2011
KF säljer Amiralen i Karlskrona. Bild: KF
KF säljer Amiralen i Karlskrona.

Cordea Savills köpte Amiralen via fastighetsfonden Cordea Savills European Commercial Fund, och tillträdde vid årsskiftet.

Amiralen består av två fastigheter, Stormarknaden 1 och Kommersen 1. KF har ägt köpcentrumet sedan 1993.

Amiralen ligger vid infarten till Karlskrona och har en uthyrningsbar yta om 14 700 kvadratmeter, och är för närvarande under renovering och ombyggnation. Ett arbete som kommer slutföras gemensamt av KF Fastigheter och Cordea Savills under våren.

- Vi har påbörjat en positiv utveckling av Amiralen där vi bland annat breddat utbudet och etablerat Coop som ytterligare en stor dagligvaruaktör på handelsplatsen. Det känns bra att kunna lämna över till Cordea Savills att fortsätta den utvecklingen, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för KF Fastigheter.

- Amiralen Köpcentrum är väl förankrad i Karlskrona med välkända varumärken vilket ligger helt i linje med vår strategi för fonden. Vi har som ambition att fortsätta utvecklingen av området så att Amiralen förstärker sin plats i Blekinge, säger Peter Broström, ansvarig för transaktioner i Norden för Cordea Savills.

Amiralen har cirka 25 befintliga hyresgäster däribland Coop, Dressman, Expert, Hemtex, Intersport, Kapp Ahl, Lindex och Systembolaget.

DTZ har varit KF Fastigheters rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige