Image

Jernhusen hyr ut mer i Glasvasen

Uthyrning Jernhusen har hyrt ut ytterligare ett våningsplan i kontorshuset Glasvasen i Södra Nyhamnen i Malmö.
Publicerad den 26 September 2014
En tredjedel återstår att hyra ut i Jernhusens Glasvasen i Malmö. Bild: Jernhusen
En tredjedel återstår att hyra ut i Jernhusens Glasvasen i Malmö.

Ström & Gulliksson och Advokatbyrån Gulliksson flyttar i slutet av 2015 in i Glasvasen.

Ström & Gulliksson är en patentbyrå och Advokatbyrån Gulliksson är en affärsjuridisk byrå. Bolagen bedriver verksamhet i kontorsgemenskap. Det är deras Malmökontor som nu flyttar till Glasvasen.

- Glasvasen möter våra krav på en attraktiv arbetsplats för vår personal och är dessutom lättillgänglig för våra kunder, inte minst våra utländska kontakter, säger Björn Andersson, senior partner på Ström & Gulliksson.

Sedan tidigare har Jernhusen skrivit kontrakt med Mannheimer Swartling om två och ett halvt våningsplan.

Nu återstår cirka en tredjedel av ytorna att hyra ut i kontorshuset, som omfattar 6 000 kvadratmeter.

- Vi är mycket glada och stolta över att Ström & Gulliksson och Advokatbyrån Gulliksson har valt Glasvasen för sitt nya kontor. Intresset är mycket stort för lokaler Södra Nyhamnen och vi fortsätter nu att utveckla området med nya attraktiva delar, säger Ann Wiberg, chef för affärsområde Stadsprojekt på Jernhusen.

Glasvasen kommer att miljöcertifieras enligt Breeam-SE, nivå Excellent. Jernhusen har tecknat ett så kallat Grönt Hyresavtal vilket innebär att fastighetsägare och hyresgäst kommer att samverka för att minska miljöpåverkan inom bland annat energiförbrukning, inomhusmiljö, materialval och avfallshantering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige