Image

Jernhusen använder Bumbee Labs teknik i Stockholms Central

Teknik Genom att mäta mobiltelefoner istället för människor ska fastighetsägaren Jernhusen få mer exakta uppgifter hur många som besöker centralstationen i Stockholm och hur besökarna rör sig inne i väntsalen. Det gör det möjligt att skapa en trevligare och mer effektiv upplevelse för resenärerna. Bakom den nya mättekniken står Bumbee Labs.
Publicerad den 21 Februari 2018

Stockholms Centralstation är en av Nordens mest besökta platser med drygt 200 000 passerande människor varje dag.

– För Bumbee Labs är det väldigt spännande att arbeta med centralstationen, säger Karl Samuelsson, vd för Bumbee Labs. Framför allt eftersom vår teknik lämpar sig så väl i miljöer där stora mängder besökare som rör sig på en liten yta under korta perioder. Vi tror att vår precisa data kommer hjälpa Jernhusen mycket i sitt fortsatta arbete att förbättra upplevelsen för sina besökare.

Den nya metoden mäter wifi-signaler från mobiltelefoner. Tidigare besöksräknare har mätt hur många personer som passerade vissa punkter och det är svårt att få fram korrekta besökssiffror, speciellt när det är stora flöden i rusningstid, och felmarginalen kan bli stor. Genom att istället mäta wifi-signaler som sänds ut av mobiltelefoner får man dels en mer tillförlitlig bild av mängden besökare men också hur flöden ser ut i byggnaden. Det nya mätsystemet testas och utvärderas på Stockholms Centralstation under 2018.

– Att ha de stora flöden vi har är en utmaning. Vi strävar ständigt efter att ha en så effektiv station som möjligt, säger Kristina Holmqvist, marknadsansvarig Region Stockholm på Jernhusen. Med hjälp av tillförlitliga data från det nya mätsystemet kan vi på ett bättre sätt planera var olika servicefunktioner eller butiker ska placeras och hur vi kan anpassa dörrar eller passager.

Bumbee Labs mätmetod är granskad och godkänd av Datainspektionen ur ett integritetsperspektiv.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige