Image

Järngrinden fortsätter växa i Borås

Transaktioner Järngrinden har köpt fastigheten Saturnus 14 i centrala Borås. Fastigheten är på 9 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till verksamheter inom vård och omsorg med Borås Stad och Västra Götalandsregionen som hyresgäster.
Publicerad den 3 Maj 2018
Saturnus 14. Bild: Järngrinden
Saturnus 14.

Transaktionen sker genom ett bolagsförvärv och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 150 miljoner kronor. Järngrinden har sedan tidigare köpt en byggrätt på fastighetens tak och kommer inom kort att påbörja en tillbyggnad i tre våningsplan med 31 lägenheter.

– Saturnusfastigheten är en välskött fastighet med stabila hyresgäster. Vår ambition är att öka vår portfölj av förvaltningsfastigheter som ett komplement till vår projektutvecklingsverksamhet. Eftersom vi nu bygger BRF Loft 46 på taket kändes det logiskt att även gå vidare med ett förvärv av den underliggande stamfastigheten, säger Patrik Ivarson, vd på Järngrinden.

Säljare av Saturnusfastigheten är familjerna Brinck och Lundin.

– Våra familjer byggde fastigheten 1973 och har således ägt och förvaltat den i många år. I och med de stora förändringar som sker nu med påbyggnaden är det en lämplig tidpunkt att avyttra fastigheten. Det känns positivt att det är en lokal, välrenommerad aktör som tar över, säger Gunnar Brinck.

Förvärvet genomfördes den 27 april.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige