Image

Ilija Batljan önskar sig mer konkurrens

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Rikshems vice vd Ilija Batljan ser positivt på Uppsala. - Vi går mot ett digitalt näringsliv där kunskap och innovation blir vad järnmalm var för 100 år sedan. Det talar till Uppsalas fördel, sa han på Fastighetsmarknadsdagen. Han berättade också om vad han önskar från stadens politiker.
Publicerad den 21 Maj 2015
Ilija Batljan, vice vd på Rikshem. Bild: Rasmus Thedin
Ilija Batljan, vice vd på Rikshem.

Rikshem investerar mycket i Uppsala, vilket de kommer att fortsätta med framöver.

Vad skulle du önska mer av politikerna i staden?

- Jag tycker faktiskt att vi har sett ett enormt skifte där man nu jobbar effektivt med utvecklingen i Uppsala. Jag är kritisk till hur det fungerar i exempelvis Östergötland. Man tror att i och med att det finns så många skrivkunniga i Uppsala, så är det även många som överklagar, men jag är övertygad om att skrivkunniga människor även är moderna människor, sa Ilija Batljan.

Han tog även upp Rikshems satsning på sommarjobb; de har fler sommarjobbande ungdomar i år (cirka 150) än vad de är anställda i bolaget (cirka 130).

- Vi är utan konkurrens bäst när det kommer till sommarjobb i fastighetsbranschen. Det hade varit roligt med lite konkurrens. Det är en av de bästa investeringarna man kan göra som fastighetsägare. Dels får de in en fot i branschen, samtidigt som de gör fint runt fastigheterna. Det lär dem att inte klottra, och det bidrar till det sociala i områdena, sa han.

Han avslutade det hela med en fråga:
- Finns det någon som vill sälja ett hus nu när jag ändå är här? Inte? Jag kommer tillbaka.

- Rasmus Thedin
rasmus@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala 2024

Var: Elite Hotel Academia, Uppsala

När: Onsdag 31 januari 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala är ett seminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Uppsala som arrangeras av branschmagasinet Fastighetssverige, Nordic Property News och lokalnytt.se.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, transaktionsmarknad mm) i Uppsala som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:








Partners:





Se filmen från tidigare års event här:

 

Mer från Fastighetssverige