Fastighetsmarknadsdagen Uppsala 2018

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala 2018

Torsdag 11 oktober, 09.00 – 16.00 (registrering/frukostmingel från 08.15)

Ett heldagsseminarium om fastighetsmarknad, näringslivsutveckling och framtidens Uppsala.Klara programpunkter – håll utkik efter uppdateringar!

Du kan ladda ner en bild på programmet här.

Du kan ladda ner programmet som PDF-dokument här.

8.15 Registrering och frukostmingel
Kom i tid, träffa branschkollegor och knyt nya kontakter innan själva seminariet börjar.

9.00 Välkomna!
 
Eddie Ekberg, Fastighetssverige/Lokalnytt och Helena Blomquist, moderator

9.10 Globala trender på fastighetsmarknaden
Hur ser de globala trenderna ut och vilka parametrar styr utvecklingen för dagen? Vilka marknader är hetast och var placerar de största globala jättarna sina pengar för tillfället?
Ingemar Rindstig, Nordenchef, EY Real Estate, och expertkommentator för dagen.

9.25 Makroanalys – hur ser framtiden ut?
I en värld som alltmer hänger samman påverkar de stora makrotrenderna även på mikronivå. Hur påverkar hot om globala handelskrig den svenska ekonomin? Hur utvecklas räntorna och hur påverkas ekonomin av den nya regeringen?
Lena Fahlén, ställföreträdande chef för ekonomisk analys, Handelsbanken

9.50 Den svenska fastighetsmarknaden – analys
Vilka är de viktigaste trenderna på den svenska marknaden för tillfället och varför ser det ut som det gör? Vilka underliggande faktorer ska vi hålla ögonen på? Vad har vi att vänta oss framöver?
Arvid Lindqvist, analyschef, Catella Corporate Finance

10.20 Fika- och mingelpaus

10.50 Den nya bostadspolitiken – vad händer nu?
Efter valet har Sverige vaknat upp till ett komplicerat parlamentariskt läge. Vad betyder det nya politiska läge för bostadspolitiken och bostadssituationen i landet?
Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke och S-märkt debattör

11.20 Uppsalamarknaden i dag
Hur mår de olika delarna av fastighetsmarknaden i Uppsala? Hur utvecklas yielder och hyror och vilka är de mest intressanta trenderna?
Solweig Lindéll Sohlberg, vd, Mäklarhuset Kommersiella i Uppsala

11.40 Nya aktörer i Uppsala
  
Bonnier köpte bland annat Stationsgallerian, Stadsrum köpte Gallerian Kvarnen och Serneke har öppnat kontor i Uppsala. Flera nya aktörer har tagit plats på Uppsalamarknaden. Hur ser de på staden från sina perspektiv – vad lockar och var finns möjligheterna framöver?
Tomas Hermansson, vd, Bonnier Fastigheter, Magnus Alteskog, vd, Stadsrum Fastigheter och Marie Engström, arbetschef, Serneke Bygg i Uppsala

12.05 Lunch- och mingelpaus


13.05 Här ska Uppsala växa!
 
Dagens 220 000 invånare ska till år 2050 bli 340 000. Uppsala växer snabbt – men en svagare bostadsmarknad hotar tillväxten. Hur ser de viktigaste stadsutvecklingsplanerna ut de närmaste åren? Var ska staden växa och hur ser strategin för detta ut?
Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör, Uppsala

13.30 TEMA KONTOR: Vad ska vi ha kontoret till?
Cellkontor, öppna landskap, aktivitetsbaserat, co-working, hemmakontor, caféjobbande, mötesplats, varumärke, lounge, skyltläge eller pingisrum. Vad ett kontor är, innehåller och används till är numera långt ifrån självklart. Hela samhället och vårt arbetsliv förändras snabbt av digitalisering, gig-ekonomi och nya affärsmodeller. Hur ska fastighetsägare hänga med och helst ligga i framkant när det handlar om kontorsutveckling? Behöver vi kontor i framtiden? Och i så fall: Till vad? 
Charlotte Vikström, kontorsexpert, Castellum

13.55 TEMA KONTOR: Coworking för soloföretagande entreprenöriella kvinnor
De senaste åren har ett flertal coworking-koncept med olika inriktning etablerats. Hösten 2017 startades Hera Hub Sweden i Uppsala – en zen- och spainspirerad coworking-oas, främst inriktad mot kvinnors entreprenörskap. Hera Hub startades i Kalifornien 2011 och hubben på S:t Olofsgatan är den hittills enda utanför USA – men grundaren Sophia Renemar satsar på att expandera konceptet till flera orter i Sverige.
Sophia Renemar, grundare, Hera Hub Uppsala

14.15 TEMA KONTOR: Uppsalas första kontorshus i trä
  
Klimataspekten är den kanske viktigaste anledningen till att allt mer byggs i trä. Men det finns även ett flertal andra aspekter som gör att trä är att föredra framför stål och betong. Åtminstone enligt Vasakronan, Sveriges största fastighetsbolag, som nu planerar för sitt första kontorshus i trä – Magasin X vid Resecentrum ska omfatta 11 000 kvadratmeter.
Jan-Erik Hellman, regionchef, och Anna Denell, hållbarhetschef, Vasakronan

14.40 Fika- och mingelpaus

15.10 Hittar fastighetstalanger i utanförskapsområden
 
Fastighetsbranschen skriker efter kompetens – samtidigt som alldeles för många kompetenta människor lever i utanförskap i våra förorter. I det unika projektet Talangakademin blir ett plus ett tre. Initialt startas Talangakademin på fyra orter i Sverige – men tanken är att inom kort implementera det på många fler ställen runt om i landet.
Stig-Arne Bäckman, projektledare, Inspero Produktion, och Jonas Gustavsson, vd för Projektägaren Fasticon AB.

15.35-16.00 Profilen: Rutger Arnhult
Som storägare i bland andra Klövern, Corem, Sagax och Castellum är Rutger Arnhult en av Sveriges mäktigaste och mest framgångsrika fastighetsprofiler. Här intervjuas han om karriären, marknadsläget, framtiden och Uppsalamarknaden.
Rutger Arnhult, vd, Klövern

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala 2018

Var: Elite Hotel Academia, Suttungs gränd 6, Uppsala. 

När: Torsdag 11 oktober 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här senast fredag 5 oktober.

Fastighetsmarknadsdagen är ett seminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Uppsala som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och lokalnytt.se.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, transaktionsmarknad mm) i Uppsala som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2018 års event här:


Huvudsponsor:


Partners: