Fastighetsmarknadsdagen Uppsala 2018

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala 2018

Torsdag 11 oktober, 09.00 – 16.00 (registrering/frukostmingel från 08.15)

Ett heldagsseminarium om fastighetsmarknad, näringslivsutveckling och framtidens Uppsala.Medverkande - fylls på efterhand!

Helena Blomquist - Moderator

Helena Blomquist - Moderator

Helena Blomquist, är moderator, debattledare och journalist, med över 20 års erfarenhet från SVTNyheter, där hon under många år varit programledare och reporter på Rapport, Aktuellt och Gomorron Sverige. Hon har bevakat samhällsfrågor brett och lett många seminarier och debatter om fastighetsmarknaden och stadsutveckling ur olika aspekter.
Ingemar Rindstig - expertkommentator

Ingemar Rindstig - expertkommentator

Ingemar Rindstig är auktoriserad revisor och chef för EY Real Estate. Rindstig är specialiserad på bygg- och fastighetsbranschen samt konsultationer i branschen. Han har varit på EY i över 30 år. 
Rutger Arnhult

Rutger Arnhult

Rutger Arnhult är sedan 2012 vd för Klövern. Han är civilekonom i grunden och arbetade som analytiker innan han började med egna fastighetsinvesteringar i mitten av 1990-talet. Han äger i dag M2 Gruppen och tillhör de största ägarna i de noterade bolagen Klövern, Corem och Sagax.
Lena Fahlén

Lena Fahlén

Lena Fahlén har innehaft ledande positioner inom Handelsbanken sedan 2001. Hon är sedan 2017 Deputy Head of Economic Research. Hon är utbildad vid Stockholms universitet och har även arbetat för Riksbanken
Anna Denell

Anna Denell

Anna Denell är sedan 2008 hållbarhetschef på Vasakronan. Hon har även arbetat för Locum och AP Fastigheter. Hon har flera gånger varit med på listan över de 100 mest inflytelserika i miljö-Sverige, blivit utsedd till Årets Samhällsbyggare och tilldelades tidigare i år Greenbuild Europe Leadership Award.
Tomas Hermansson

Tomas Hermansson

Tomas Hermansson är sedan 2007 vd för Bonnier Fastigheter. Han är utbildad civilingenjör från KTH och har även haft ledande positioner inom Skanska, Fabege och Klövern.
Stig-Arne Bäckman

Stig-Arne Bäckman

Stig-Arne Bäckman är projektledare för Talangakademin samt marknadschef och visionär på Nordiskt Valideringsforum. Han är sedan nästan 40 år föreläsare och inspiratör i ett brett spektra av sammanhang. Har varit socialarbetare, egenföretagare och konsult. Rådgivare till Margit Wallström vid kulturdepartementet och sakkunnig vid Arbetsmarknadsdepartementet. Varit sommarpratare i P1 och grundat Urkraft och OCN (Open College Network) Sweden.
Lennart Weiss

Lennart Weiss

Lennart Weiss är kommersiell direktör och talesperson på Veidekke där han har en övergripande roll inom Sverigeverksamheten med fokus på utveckling av varumärket och affärsstrategier. Han har en politisk karriär i bagaget (S) med uppdrag inom regeringskansliet och Stockholms läns landsting. Han var tidigare vd för NAI Svefa och dessförinnan verksam inom HSB Sverige. 
Jan-Erik Hellman

Jan-Erik Hellman

Jan-Erik Hellman har arbetat inom Vasakronan sedan 2010 och sedan 2017 är han regionchef för bolaget i Uppsala. Han har även arbetat för JLL och Ica Fastigheter.
Charlotte Vikström

Charlotte Vikström

Charlotte Vikström är affärsutvecklare på Castellum. Hon ansvarar för Castellums koncept framgångsrika arbetsplatser och är specialist på utveckling av verksamhetsanpassade kontor. Hon har tidigare varit avdelningschef på SDC och dessförinnan enhetschef på Sundsvalls tingsrätt.
Mats Norrbom

Mats Norrbom

Mats Norrbom är sedan 2014 stadsbyggnadsdirektör i Uppsala kommun. Han är utbildad väg- och vatteningenjör från KTH och har även arbetat bland annat som stadsbyggnadschef i Haninge kommun, CEO på Nyréns Arkitektkontor och divisionschef på Carl Bro.
Magnus Alteskog

Magnus Alteskog

Magnus Alteskog startade HEA Property Partner 2013 och Stadsrum Fastigheter 2015 och han är i dag vd för båda bolagen. Stadsrum ägs av Keva, Alecta och HEA. Han var tidigare projektchef på Atrium Ljungberg (och Ljungberggruppen) i nästan 15 år. Han är utbildad civilingenjör från Luleå tekniska universitet.
Marie Engström

Marie Engström

Marie Engström är ansvarig arbetschef för Serneke Bygg i Uppsala. Serneke öppnade sitt kontor vid årsskiftet och Marie Engström har arbetat för koncernen sedan 2017. Hon har tidigare arbetat för bland andra Peab och JM.
Sophia Renemar

Sophia Renemar

Sophia Renemar är grundare av Hera Hub i Uppsala. Hon har sin utgångspunkt inom utbildning och pedagogiskt ledarskap. Pedagogiken har senare kompletterats med studier i retorik, PR, praktiskt innovationsarbete och NLP. Som projektledare för större organisationsförändringar har hon erfarenhet av vad som händer i människor under ett förändringsarbete.
Arvid Lindqvist

Arvid Lindqvist

Arvid Lindqvist är sedan i januari 2015 analyschef på Catella Corporate Finance. Han var tidigare chefsekonom på Newsec och har även varit controller på Stångåstaden. Han har en magisterexamen i nationalekonomi från Linköpings universitet.


Jonas Gustavsson

Jonas Gustavsson

Jonas Gustavsson är vd för Fasticon AB med fokus på att bygga upp och utveckla nya affärer och verksamheter. Han har stor erfarenhet av kompetensförsörjningsfrågor inom fastighetsbranschen och var vd för Fasticon Kompetens från starten 2007 till han bytte position inom koncernen 2016.
Solweig Lindéll-Sohlberg

Solweig Lindéll-Sohlberg

Solweig Lindéll-Sohlberg är vd och fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Uppsala. Arbetar med förmedling av fastigheter i Uppland och Gästrikland och uthyrning av verksamhetslokaler i Uppsala och Knivsta kommun.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala 2018

Var: Elite Hotel Academia, Suttungs gränd 6, Uppsala. 

När: Torsdag 11 oktober 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här senast fredag 5 oktober.

Fastighetsmarknadsdagen är ett seminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Uppsala som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och lokalnytt.se.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, transaktionsmarknad mm) i Uppsala som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2018 års event här:


Huvudsponsor:


Partners: