Image

Hemfosa gör stor investering i skolfastigheter

Transaktioner Hemfosa har beslutat förvärva, utveckla och investera i tre skolfastigheter för Internationella Engelska Skolan, IES, i Sverige till ett värde om totalt cirka 450 miljoner kronor och tecknar samtidigt nya långa hyresavtal. Investeringen avser två nyetableringar för IES i Huddinge och Södertälje samt en utökning av verksamheten i Sundsvall.
Publicerad den 21 November 2016
Stina Lindh Hök. Bild: Hemfosa
Stina Lindh Hök.

Ett av fastighetsförvärven sker inom ramen för den tilläggsoption som ingick i det förvärv av skolfastigheter som Hemfosa kommunicerade och genomförde i maj i år. Det gäller fastigheten Lunnaren 1 i Huddinge som kommer att byggas till och anpassas för IES skolverksamhet. Noshörningen 14, i Södertälje, som kommer att genomgå en större om- och tillbyggnation och i Sundsvall kommer Hemfosas befintliga fastighet, Västhagen 1, där IES redan idag är hyresgäst, att kompletteras med nybyggnation av en separat skolbyggnad om 5 400 kvadratmeter.

Hyresvärdet uppgår till totalt cirka 33 miljoner kronor. Internationella Engelska Skolan kommer preliminärt att starta sina verksamheter i fastigheterna under HT 2017- HT 2018.

– Hemfosa har IES som hyresgäst på flera orter sedan tidigare och vi är glada att nu kunna utöka vårt samarbete när deras verksamhet växer. IES är en av flera etablerade och långsiktiga aktörer som Hemfosa samarbetar med för att skapa moderna och effektiva samhällsfastigheter, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Magnus Andersson nöjd med nya Besqabs byggrättsportfölj

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige