Image

Heimstaden köper tio fastigheter i Värnamo

Transaktioner Heimstaden har förvärvat och tillträtt sina första fastigheter i Värnamo. Beståndet omfattar totalt 19 300 kvadratmeter.
Publicerad den 1 Juli 2016

Portföljen består av tio fastigheter innehållande 174 bostadslägenheter och 35 kommersiella lokaler. Säljare är Värnabo Fastigheter AB och beståndets samlade hyresvärde uppgår till 21,7 miljoner kronor. Uthyrningsgraden är 100 procent för bostäderna och 98,6 procent för de kommersiella lokalerna. Merparten av fastigheterna är belägna i de centrala delarna av Värnamo.

– Vi har under en längre tid haft ögonen på Värnamo som vi anser är en intressant kommun, inte minst i med tanke på Sverigeförhandlingens avtal med kommunen gällande den nya höghastighetsjärnvägen genom Sverige. Det är glädjande att vi nu kan göra vårt första förvärv på orten, där vi tar över ett välskött bestånd, och hoppas kunna komplettera detta förvärv med ytterligare köp i Värnamo, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Transaktionsvärdet för affären uppgår till 268 miljoner kronor och förvärvet genomförs initialt obelånat med egen kassa.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Samhällsfastighetsföretaget i norr växer

Bolag Serneke har tecknat avtal med Smedjan Samhällsfastigheter om att bygga en ny tingsrätt i Hudiksvall. Kontraktet är värt cirka 80 miljoner kronor. Smedjan Samhällsfastigheter blir långsiktig ägare av fastigheten med Domstolsverket som hyresgäst. Smedjan Samhällsfastigheters vd Henrik Fredriksson berättar för Fastighetssverige vad de planerar för framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY