Image

Han planeras bli Hemfosas nästa vd

Karriär Jens Engwall planerar att lämna vd-posten i Hemfosa före utgången av 2017. Nu anställs Joacim Sjöberg som vice vd – planen är att han ska ta över efter Engwall.
Publicerad den 7 Juli 2016
Joacim Sjöberg. Bild: Hemfosa
Joacim Sjöberg. Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Anställningen är ett led i bolagets arbete att förstärka ledningen och genomföra en långsiktig och kontrollerad successionsplanering efter Jens Engwall som planerar lämna sin operativa roll före utgången av 2017.

Joacim Sjöberg är idag chef för Corporate Finance på Swedbank och han kommer att tillträda sin tjänst i oktober 2016.

Hemfosa Fastigheter har under de senare åren arbetat målmedvetet för att skapa en bred och kompetent ledningsgrupp som driver verksamheten framåt, samtidigt som bolaget minskat personberoendet av enskilda individer.

Vd Jens Engwall, förutsatt styrelsens godkännande, har för avsikt att före utgången av 2017 överlämna det operativa ledarskapet till Joacim Sjöberg. Jens Engwall avser därefter att fortsatt stå till förfogande som styrelseledamot i Hemfosa Fastigheter och behålla ett betydande aktieinnehav i bolaget.

- Jag är mycket nöjd över att koppla Joacim Sjöberg till en roll i koncernledningen på Hemfosa. Som jag ser det uppnår vi två mål på en gång; vi har hittat en person med gedigen strategisk kompetens, som kan och gillar Hemfosas företagskultur, samtidigt som min önskan om en mindre operativ roll i bolaget framöver kan ta form på ett ordnat sätt, säger Jens Engwall.

Joacim Sjöberg är för närvarande Chef Corporate Finance på Swedbank och har tidigare haft motsvarande befattningar på Öhman Fondkommission och HSH Nordbank. Han var dessförinnan på Alfred Berg Fondkommission och Enskilda Securities samt verksam som advokat på Mannheimer Swartling. Han har en jur. kand. samt studier i ekonomi vid Stockholms universitet och London School of Economics.

- Joacim Sjöberg känner Hemfosa mycket väl som rådgivare i bolagets samtliga transaktioner alltsedan börsintroduktionen 2014. Han har på olika sätt varit engagerad i diskussioner kring Hemfosas inriktning, affärsidé, finansiering och ägande ända sedan vi bildades. Detta gör att han känner vår kultur väl, vårt arbetssätt och vår strategiska plan. Joacim tillför därutöver gedigna kunskaper om transaktioner, kapitalmarknad och finansiering, säger Bengt Kjell, styrelseordförande för Hemfosa Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige