Image
Josephinahemmet.
Josephinahemmet. Bild: Green Property

Green Property köper Josephinahemmet

Transaktioner Green Property köper seniorboendet Josephinahemmet i Bromma.
Publicerad den 8 Juli 2022

Josephinahemmet, med beteckningen Skåningen 2, är en hyresfastighet som omfattar 2 648 kvadratmeter och 39 lägenheter, kontor samt en matsal. Byggnaden är idag ett seniorboende. Säljare är den katolska Stiftelsen Josephinahemmet som också anlade ett kapell i fastigheten för snart 35 år sedan. Bostadsdelen av byggnaden uppfördes 1954 och är i sex plan, inklusive källar-, suterräng- och vindsplan.
– Vi är väldigt stolta över förvärvet. Det är en mycket fin fastighet som ligger på klassisk mark på vilken det bedrivits pensionärs-, äldre- och seniorboende i över ett halvt sekel, säger Green Propertys vd Gustaf Grundström och fortsätter:
– Vi är dessutom glada över att stiftelsen skänkt oss förtroendet att göra det här förvärvet, som är en långsiktig investering och som vi självklart ska förvalta på ett ansvarsfullt sätt. Även i vår regi kommer fastigheten att heta Josephinahemmet. Den enda skillnaden som eventuellt kan äga rum är att det nuvarande seniorboendet övergår till ett trygghetsboende, vilket Green Property nu kommer att utreda möjligheterna för, men för det krävs en del kommunala politiska beslut. Stiftelsen kommer i vilket fall att även i fortsättningen att administrera den bostadskö som redan finns.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige