Image
Michael Moschewitz.
Michael Moschewitz. Bild: Genova.

Genova upp 33 procent vid öppning

Bolag Genovas stamaktier noteras på Nasdaq Stockholm på tisdagen. Strax efter öppning handlas aktien för 87 kronor, 33 procent upp jämfört med teckningskursen på 65 kronor. Bolaget har fått fler än 8 000 nya stamaktieägare.
Publicerad den 30 Juni 2020

De första tre minuterna handlades aktien för som mest 91 kronor.

Intresset har varit mycket stort och bolaget har utnyttjat sin övertilldelningsoption och tar sammanlagt in 748 miljoner kronor före emissionskostnader. Av de 748 miljonerna utgörs 576 miljoner kronor av nyemitterade aktier och 172 miljoner kronor av befintliga aktier som säljs av huvudägarna Micael Bile och Andreas Eneskjöld.

Länsförsäkringar Fondförvaltning AB, Lancelot Asset Management AB, fonder förvaltade eller rådgivna av Capital Research and Management Company samt Skandia Fonder AB har med förbehåll för vissa sedvanliga villkor förvärvat stamaktier i erbjudandet för ett belopp om 450 miljoner kronor, vilket motsvarar totalt 60 procent av erbjudandet inklusive övertilldelningsoptionen.

Michael Moschewitz, vd för Genova:
– Stamaktienoteringen är en milstolpe på den resa Genova startade för 14 år sedan. Bolaget har sedan dess vuxit lönsamt och med en tydlig idé om personlig förvaltning, kvalitet och långsiktighet som lett till den position vi har idag. Jag ser nu fram emot att tillsammans med Genovateamet fortsätta utveckla bolaget mot de uppsatta målen och förvalta det förtroende vi fått från våra nya stamaktieägare.

Mikael Borg, ordförande:
– Vi är stolta och glada över det stora intresse vi mött från såväl välrenommerade institutioner som allmänheten. Tillsammans med våra nuvarande huvudägare tillika grundare, som har kvar ett betydande ägande och stort engagemang i bolaget, får vi med dessa nya aktieägare en mycket stark och stabil ägarbas. Vi märker att många uppskattar och tror på Genovas affärsmodell med kombinationen av stabila kassaflöden och trygg projektutveckling. Med stamaktienoteringen på huvudlistan och tillförsel av ytterligare betydande kapital är vi väl rustade för en fortsatt tillväxtresa för Genova, nu med mer än 8 000 nya stamaktieägare ombord.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige