Image

Fabege: Hyresintäkter upp 13 procent

Bolag Fabeges hyresintäkter ökade till 614 miljoner kronor under Q1 (546). I identiskt bestånd ökade hyresintäkterna med drygt 13 procent.
Publicerad den 24 April 2018
Christian Hermelin. Bild: Fabege
Christian Hermelin.

Driftsöverskottet ökade till 439 Mkr (379). I identiskt bestånd ökade driftsöverskottet med 17 procent.

Överskottsgraden uppgick till 72 procent (69).

Förvaltningsresultatet ökade med 27 procent till 274 Mkr (216).

Realiserade och orealiserade värdeförändringar på fastigheter uppgick till 2 783 Mkr (833).

Nettouthyrning uppgick till 9 Mkr (21).

Periodens resultat efter skatt uppgick till 2 539 Mkr (882), motsvarande 13:36 kr per aktie (5:33).

Vd Christian Hermelin:
- Tillväxten i hyresintäkter och förvaltningsresultat fortsatte under första kvartalet genom färdigställande av projekt och hyresökningar som successivt ger växande intäkter. Under kvartalet har flera transaktioner på Stockholmsmarknaden bevisat att affärer kan göras på nya rekordnivåer. Förutom en mycket stark värdetillväxt i projektportföljen redovisar vi fortsatta värdeförändringar i förvaltningsportföljen till följd av både stigande hyresnivåer och fortsatt sjunkande avkastningskrav.

- Året har börjat bra och marknadsförutsättningarna känns alltjämt goda. Så länge konjunkturen är god, vilket den bedöms vara under 2018, så ser jag framför mig ett fortsatt starkt år med hög nettouthyrning, stigande intäkter och sjunkande räntekostnader. Kvartalets stora affär bäddar för fortsatta investeringar i nya spännande projekt. Vi har höga ambitioner och strävar ständigt efter att utvecklas och bli bättre. Fabege är väl positionerat för att tillvarata kommande affärsmöjligheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige