Image
Johan Eriksson.
Johan Eriksson. Bild: Estea

Estea förvärvar vårdfastighet i Åkersberga

Transaktioner Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Omsorgsfastigheter AB, har i en sale and leaseback-affär förvärvat fastigheten Smedby 19:291, tre kilometer norr om Åkersberga centrum, till ett underliggande fastighetsvärde om 186 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske den 1 juni 2021.
Publicerad den 16 April 2021

Fastigheten, som är fullt uthyrd till äldreboendet Smedbygården, består av 56 boendeplatser fördelat på åtta avdelningar där varje avdelning har tillgång till en skyddad trädgård. Smedbygården drivs av vårdoperatören Redolaris AB som har tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt i samband med förvärvet. Den totala uthyrningsbara arean är 4 267 kvadratmeter och årliga kontrakterade hyresintäkter för fastigheten beräknas uppgå till ca 10,7 miljoner kronor.
– Smedbygården är ett välskött och trevligt äldreboende, fint beläget i lantlig miljö strax norr om Åkersberga centrum. Verksamheten som bedrivs har fått pris för bästa demensboende i Sverige och placerar sig i topp när anhöriga och boende får välja. Det ska bli roligt att på ett hållbart sätt utveckla fastigheten vidare tillsammans med Smedbygården, säger Carl Beck-Friis, Head of Transactions på Estea AB.
– Det goda livet på Smedbygården känner stor trygghet i att få Estea Omsorgsfastigheter AB som ny hyresvärd. Med respekt, kunskap och inlevelse fortsätter vi att ta hand om våra boende precis som hittills. Ledningen kommer nu att kunna fokusera än mera på kvalitetsutvecklingen inom vård och boende med inriktning på Alzheimer, säger Göran Rehn, vd för Smedbygården.

Brick Advokat har agerat legal rådgivare åt Estea Omsorgsfastigheter AB (publ) i samband med förvärvet och Kommersiella Fastigheter har agerat transaktionsrådgivare åt Säljaren.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Expansiva kedjan redo att öka – här öppnar man nytt

Uthyrning Hamburgerkedjan Brödernas har sedan starten 2016 öppnat nya restauranger i rasande takt. När man nu står redo att fortsätta sin expansion har Fastighetssverige kartlagt vilka fastighetsägare som får ta emot en ny hyresgäst – och vilka som huserar de redan etablerade restaurangerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY