Image
Diös utvecklar Trafikverkets kontor i Borlänge.
Diös utvecklar Trafikverkets kontor i Borlänge. Bild: Diös

Diös utvecklar Trafikverkets kontor i Borlänge

Uthyrning Sedan tidigare har Diös och Trafikverket berättat om planerna att utveckla befintliga lokaler på Röda vägen i Borlänge, till att bli framtidens kontor med ett helt nytt modernt kontorskoncept anpassat för ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Nu har parterna skrivit ett grönt hyresavtal och nu påbörjas utvecklingen av fastigheten, som kommer att ske i olika steg. Utvecklingen beräknas vara klar till sommaren 2022.
Publicerad den 30 Oktober 2019

Under den närmsta tioårsperioden kommer Trafikverket att genomföra flera stora satsningar på hela transportsystemet i Sverige. Det påverkar det framtida behovet av kompetens. Trafikverket flyttar ihop två kontor och rekryterar fler medarbetare till Borlänge, vilket är grunden till de nya moderna och ändamålsenliga lokalerna på Röda vägen 1. Lokalerna kommer vara helt anpassade för ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

– Vi är väldigt stolta och glada över att kunna erbjuda Trafikverket ett helt nytt modernt kontorskoncept genom utveckling av befintliga lokaler. Det stärker både möjligheten att attrahera nya kompetenser och Borlänge som stad. Vi har ett väldigt bra samarbete med Trafikverket, som är vår största hyresgäst och ser nu fram emot att få påbörja utvecklingsarbetet tillsammans. Trafikverket är en viktig arbetsgivare för Borlänge och med en mer centralt placerat högskola, ett utvecklat resecentrum och en modern plats för att driva framtidens transportsystem är vi övertygade om att Borlänge kan bli en av Sveriges mest inspirerande städer, säger Knut Rost, vd, Diös.

Utvecklingen omfattar hela fastigheten där cirka 2 000 kvadratmeter avser nyproduktion. Den totala ytan vid färdigställande blir cirka 31 000 kvadratmeter. Fastigheten miljöcertifieras enligt Breeam In-Use, very good.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige