Image

Dices moderbolag expanderar – BSK ritar

Arkitektur Electronic Arts utvecklardel EA Games expanderar nu sitt Sverigekontor och vänder de sig till BSK Arkitekter för utformningen av kontoret. Förra året tilldelades EA Games dotterbolag Dice utmärkelsen ”Sveriges Snyggaste Kontor” i tävlingen som arrangerades av Fastighetssveriges systermagasin i Lokalnytt. Även det kontoret togs fram av BSK Arkitekter.
Publicerad den 9 Maj 2012

- När vi fick möjlighet att expandera till ytterligare en våning i Glashuset valde vi att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med BSK arkitekter, som gett oss Sveriges snyggaste kontor, säger Patrick Söderlund, tidigare vd på Dice, numer executive vice president på Electronic Arts.

Electronic Arts (EA) är en stor aktör inom digital underhållning med en omsättning på nästan 25 miljoner kronor om året. De har cirka 9 000 anställda världen över och äger också den svenska spelutvecklingsstudion Dice. Deras nya Sverigekontor kommer att ligga på översta våningsplanet i Atrium Ljungbergs Glashuset vid Slussen, i samma fastighet som Dices vinnarkontor ligger.

BSK Arkitekters koncept för kontoret blir att gestalta EA Games produkt – konstruerade världar. Konceptet för inredningen bygger på att skapa overkliga rum som förvrängs med hjälp av speglar och metallnät. Inflyttning beräknas till sommaren 2012.

- Det känns spännande att få vara med och gestalta EA Games varumärke som en fysisk miljö. Förra gången var det Dice, denna gång moderbolagets Sverigekontor, och nu ska vi ta allt till en ny nivå, säger Marco Checchi, affärschef på BSK Arkitekter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige