Image

De förvaltar för AP 3

Bolag Redito, startat av förre Alecta-chefen Jan Björk, har fått i uppdrag att förvalta portföljen med 72 handelsfastigheter som Tredje AP-fonden köper av en Axa Real Estate-fond.
Publicerad den 22 Februari 2013
Jan Björk. Bild: Alecta
Jan Björk.

Jan Björk arbetade för Alecta i fem år, och var förvaltningschef när han slutade 2011 för att starta ett eget förvaltningsbolag. Han startade våren 2012 upp Redito, som han nu driver tillsammans med Patrik Hegbart.

AP 3 köper portföljen för en knapp miljard kronor, men det är troligt att det nya bolaget kommer att växa.

- För oss är det här en ganska liten investering. När vi går in i något brukar vi göra det större. Vi har inte satt några ramar, dyker det upp möjligheter är det mycket möjligt att vi gör fler förvärv, säger Bengt Hellström, chef för alternativa investeringar på Tredje AP-fonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige