Image
Henrik Dahl Jeppesen, vd på DEAS Group som tar över Aberdeens nordiska fastighetsverksamhet.
Henrik Dahl Jeppesen, vd på DEAS Group som tar över Aberdeens nordiska fastighetsverksamhet. Bild: DEAS

Danska DEAS tar över Aberdeens nordiska verksamhet

Bolag Aberdeen Standard Investments (ASI) avyttrar sin nordiska fastighetsverksamhet till danska DEAS Group. DEAS tar över ASI:s nordiska bestånd, som värderas till 2,3 miljarder euro. Aberdeen har dessutom utsett DEAS till förvaltare av fastighetsfonder med ett värde av ytterligare 1,7 miljarder euro.
Publicerad den 1 December 2020

Aberdeens nordiska portfölj omfattar 132 fastigheter – kontor, lager, butiker och bostäder – till ett värde om 2,3 miljarder euro.
– Vi är nöjda över att kunna skapa en långsiktig lösning för vår fastighetsverksamhet i Norden tillsammans med DEAS Group. Vårt första fokus var att hitta en högkvalitativ asset manager som kan fortsätta ge en excellent service för klienter som är investerade i nordiska direktägda fastighetsportföljer, säger Neil Slater, global head of Real Estate på Aberdeen Standard Investment.

Henrik Dahl Jeppesen, vd, DEAS Group:
– DEAS Groups förvärv av Aberdeens fastighetsverksamhet I Norden och det framtida samarbetet följer en bred nordisk strategi som fokuserar på att skapa tillväxtmöjligheter på alla våra fyra marknader.
– Vår intention är att etablera en pan-nordisk fullserviceaktör inom fastigheter som arbetar med alla steg i värdekedjan för investerare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så förvandlas anrika hamnområdet till blandstad

Bygg/Arkitektur Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad. Så här föreslås nästa steg bli för den västra delen av det kulturhistoriskt värdefulla området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY