Image
Eva Landén
Eva Landén Bild: David Schmidt/Pixprovider

Corem köper av Profi

Transaktioner Corem utökar fastighetsbeståndet i Stockholm genom förvärv av fastigheten Skälby 3:1321 i Veddesta från Profi Fastigheter. Fastigheten är belägen i anslutning till Corems befintliga bestånd i området.
Publicerad den 14 November 2019

Skälby 3:1321 omfattar 3 650 kvadratmeter uthyrbar area samt en markareal om 8 800 kvadratmeter. Lokalerna är uthyrda till fyra hyresgäster som hyr lager och kontor. Totalt årligt hyresvärde är cirka 4,1 miljoner kronor och initial ytmässig uthyrningsgrad 93 procent. Den genomsnittliga återstående hyreslängden för befintliga hyresgäster är drygt tre år.
Förvärvet görs som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 48 miljoner kronor. Tillträde till fastigheten har skett 13 november 2019.
– Vi ser stor potential i Veddestaområdet, och är mycket glada att kunna förvärva en fastighet belägen i ett strategiskt läge, i anslutning till vårt befintliga bestånd i området. Med förvärvet har Corem tolv fastigheter och drygt 100 000 kvadratmeter i Veddesta. Det ger oss goda synergier och möjligheter att arbeta aktivt med fastigheterna och nära hyresgästerna, säger vd:n Eva Landén.

Nordier Property Advisors var rådgivare till Profi Fastigheter i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige