Image
Gallerian Nian.
Gallerian Nian. Bild: CBRE

CBRE storköper i Gävle

Transaktioner CBRE Global Investors köper Gallerian Nian i Gävle till sin köpcentrumfond ESCF II av Barings för 765 miljoner kronor.
Publicerad den 12 September 2017
Annons
Image

Gallerian Nian är centrala Gävles dominanta köpcentrum och har en total uthyrningsbar area om ca 21 150 kvadratmeter. Det är byggt 1973 och renoverades 2014-16. Fastigheten har cirka 50 handelshyresgäster över två plan samt ett plan med kontor och en SF Biograf. Några av hyresgästerna är Clas Ohlson, Coop, H&M, Lindex och Systembolaget.

– Genom förvärvet tillför vi ett stabilt köpcentrum till vår Nordiska portfölj. Gallerian Nian är fullt uthyrd och har haft en stark position i många år och passar väl i in fondens profil. Med detta förvärv har vi totalt förvärvat fastigheter om ett värde om totalt cirka 6,5 miljarder kronor under 2017 i de nordiska länderna och söker fortsatt efter intressanta investeringsmöjligheter, säger Andreas Norberg, Managing Director Norden.

ESCF II har för närvarande åtta fastigheter om cirka 800 miljoner Euro fördelat på åtta fastigheter i sju länder. I Norden äger fonden Jägerso Center i Malmö samt köpcentrumet Skanssi i Åbo i Finland.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige