Image

Carlyle hyr ut i Köpenhamn

UTHYRNING Det globala private equity bolaget The Carlyle Group ("Carlyle") har lyckats attrahera nya hyresgäster i Skt. Petri passagen i centrala Köpenhamn på sammanlagt 13 000 kvadratmeter. I och med de nya uthyrningarna är nu hälften av kontorsytan uthyrd.
Publicerad den 27 Januari 2010

Tillsammans med advokatbyrån Bruun & Hjejle och tyska privatskolan Sankt Petri Schule, som skrev kontrakt under hösten 2009, hyr nu även försäkringsföreningen Skuld och kommunikationsbyrån Mensch 1 650 kvadratmeter respektive 1 100 kvadratmeter.

Tillsammans med de nuvarande hyresgästerna har totalt 24 000 kvadratmeter blivit uthyrt och förhandlingar pågår med ett antal potentiella hyresgäster för den återstående kontorsytan. De fyra hyresgästerna planerar att flytta in under sommaren 2010.

Skt. Petri passagen erbjuder ett flexibelt kontorsutrymme från 600 kvadratmeter upp till 20 000 kvadratmeter och har dessutom ett idealiskt läge givet dess närhet till centrala Köpenhamn. Fastigheten var tidigare det nationella televisionsbolaget TDC:s huvudkvarter. Carlyle påbörjade utvecklingen av fastigheten i slutet av 2008 och döpte byggnaderna till Skt. Petri Passage efter den intilliggande kyrkan.

- De nya uthyrningarna vid Skt. Petri passagen innebär att vi har ingått avtal på över 13 000 kvadratmeter och att vi dessutom hyrt ut hälften av de lediga kontorsutrymmena de senaste fyra månaderna. Det har gett oss en bra start på det nya året. Det centrala läget, de historiska byggnaderna, borgårdskänslan och de stora takterrasserna är några av anledningarna till varför byggnaderna är attraktiva för hyresgäster. Vi ser en stark efterfrågan från potentiella hyresgäster och hoppas snart kunna meddela ytterligare uthyrningar, säger Anders Hörnqvist, Property Director för Carlyle.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige