Image
Bild: Magnolia

Byggstart av projektet Parstugan i Ursvik

Bostäder Nu startar byggnationen av projektet Parstugan i Sundbybergs kommun. Ett projekt som ägs av CBRE Global Investors och projektutvecklas av Magnolia Bostad.
Publicerad den 20 Maj 2021

Projektet består av cirka 200 hyresrätter samt fyra kommersiella lokaler i bottenplan och beräknas vara färdigställt i slutet av 2023.

På plats för ett första spadtag var Sundbybergs kommun, Magnolia Bostad, CBRE Global Investors och entreprenören Mecon Bygg. Kvarteret har ett attraktivt läge intill Ursviks torg och den nya stationen för tvärbanan som beräknas vara färdig 2022.

– Västra Ursvik börjar nu växa upp och om några år bor tusentals människor där. Vi i staden är glada att Magnolia Bostad, tillsammans med CBRE Global Investors, är med och gör Sundbyberg ännu bättre, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljö- och exploateringskommunalråd i Sundbybergs kommun.

– Vi är stolta över att byggnationen, av vårt andra projekt som vi utvecklat inom detaljplanen Torget, nu kommer igång och ser fram emot ett fördjupat samarbete med CBRE Global Investors och Sundbybergs kommun, säger Björn Bergman, Regionchef Öst på Magnolia Bostad.

– Det är glädjande att vi nu är igång. Vi är väldigt nöjda att få vara en del av utvecklingen, samt en långsiktig ägare i det nya Ursvik som växer fram. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Magnolia Bostad, Mecon Bygg och Sundbybergs kommun, säger Marcus Arvidsson, Senior Asset Manager på CBRE Global Investors.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige