Image
KAB Fastigheter säljer i Ytterby.
KAB Fastigheter säljer i Ytterby. Bild: Panreal

Balder och AP3 köper i Ytterby

Transaktioner Trenum, ägt av Balder och Tredje AP-fonden, köper två fastigheter med äldreboende, vårdcentral och hyreslägenheter i Ytterby, Kungälv, av KAB Fastigheter för 375 miljoner kronor.
Publicerad den 18 November 2019
Annons
Image

KAB hade Panreal som affärsmässiga rådgivare och Werks som juridiska rådgivare.

KAB säljer fastigheterna Magasinet 1 och 2. Fastigheterna utgörs av ett toppmodernt äldreboende och ett högkvalitativt bostadshus invid Ytterby station.

Byggnaderna färdigställdes 2015 och inrymmer totalt cirka 9 500 kvadratmeter, primärt fördelat på ett äldreboende där Attendo står som operatör, en vårdcentral som drivs av Praktikertjänst, samt 55 hyresrättslägenheter. Överlåtelsen sker genom försäljning av de fastighetsägande bolagen och tillträdet kommer att ske den 2 december.

– Det är med blandade känslor vi avyttrar dessa fantastiskt fina fastigheter som vi är stolta över att vi varit med och byggt, säger Johan Andersson, koncernchef, KAB Fastigheter AB.

– Det känns däremot rätt för oss att i detta läge fokusera på vår kärnmarknad – Göteborg – och istället lämna över stafettpinnen till Trenum som vi tror är en bra långsiktig ägare till fastigheterna.

FAKTA / KAB Fastigheter:
KAB Fastigheter AB är ett privatägt fastighetsbolag i tredje generationen. Koncernen äger och förvaltar ca 95 000 kvm bostäder (ca 1500 lägenheter) och ca 70 000 kvm lokaler i bl a Göteborg, Skövde och Strömstad. Koncernen äger även skogsbolaget Jakobsrud AB samt Fastighets AB Drömstan i Lidköping.

FAKTA / Trenum:
Trenum AB är ett fastighetsbolag med inriktning på bostäder. Bolaget fokuserar på Sveriges tre storstadsregioner och tillväxtorter med positiv befolkningsutveckling. Balder och Tredje AP-fonden äger 50 % vardera av bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Partnertexter

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige