Image
KAB Fastigheter säljer i Ytterby.
KAB Fastigheter säljer i Ytterby. Bild: Panreal

Balder och AP3 köper i Ytterby

Transaktioner Trenum, ägt av Balder och Tredje AP-fonden, köper två fastigheter med äldreboende, vårdcentral och hyreslägenheter i Ytterby, Kungälv, av KAB Fastigheter för 375 miljoner kronor.
Publicerad den 18 November 2019

KAB hade Panreal som affärsmässiga rådgivare och Werks som juridiska rådgivare.

KAB säljer fastigheterna Magasinet 1 och 2. Fastigheterna utgörs av ett toppmodernt äldreboende och ett högkvalitativt bostadshus invid Ytterby station.

Byggnaderna färdigställdes 2015 och inrymmer totalt cirka 9 500 kvadratmeter, primärt fördelat på ett äldreboende där Attendo står som operatör, en vårdcentral som drivs av Praktikertjänst, samt 55 hyresrättslägenheter. Överlåtelsen sker genom försäljning av de fastighetsägande bolagen och tillträdet kommer att ske den 2 december.

– Det är med blandade känslor vi avyttrar dessa fantastiskt fina fastigheter som vi är stolta över att vi varit med och byggt, säger Johan Andersson, koncernchef, KAB Fastigheter AB.

– Det känns däremot rätt för oss att i detta läge fokusera på vår kärnmarknad – Göteborg – och istället lämna över stafettpinnen till Trenum som vi tror är en bra långsiktig ägare till fastigheterna.

FAKTA / KAB Fastigheter:
KAB Fastigheter AB är ett privatägt fastighetsbolag i tredje generationen. Koncernen äger och förvaltar ca 95 000 kvm bostäder (ca 1500 lägenheter) och ca 70 000 kvm lokaler i bl a Göteborg, Skövde och Strömstad. Koncernen äger även skogsbolaget Jakobsrud AB samt Fastighets AB Drömstan i Lidköping.

FAKTA / Trenum:
Trenum AB är ett fastighetsbolag med inriktning på bostäder. Bolaget fokuserar på Sveriges tre storstadsregioner och tillväxtorter med positiv befolkningsutveckling. Balder och Tredje AP-fonden äger 50 % vardera av bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

I vår värld handlar allt om att ge sitt yttersta varje gång. Det är en ovärderlig drivkraft och det enda sättet som vi vill jobba på för att kunna agera som din mest kvalificerade fastighetsrådgivare.

Panreal är en oberoende, partnerägd fastighetsrådgivare specialiserad inom transaktionsrådgivning vid försäljning och förvärv av kommersiella fastigheter och fastighetsbolag på den svenska fastighetsmarknaden. Vi erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till fastighetsägare och investerare. Våra uppdragsgivare utgörs av bland annat bygg- och fastighetsbolag,...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här lägger Savills IM sitt nordiska investeringsfokus 2022

Bolag Savills IM identifierar att boende och logistik är sektorer som ska bevakas i en ny grön era för fastighetsinvesteringar 2022 i sin investerarundersökning. Bolagets Nordenchef Peter Broström berättar för Fastighetssverige om kontorssegmentets framtid, hur hållbarhetsfrågor kommer påverka investeringar och var man själva kommer lägga fokus för investeringar under kommande året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY