Vegan Burger Bar öppnade den 11 januari, ett nytt koncept som under sex månader testas i form av en pop up-restaurang. Bakom satsningen ligger Bun Meat Bun som har funnits i Söderhallarna i fem år. Efter att ha genomfört en vegansk "take over-kampanj" på sina samtliga restauranger såg de en fortsatt stor efterfrågan. Nu väljer restaurangkedjan att öppna en helt vegansk hamburgerbar i Söderhallarna.
– Matmeckat Söderhallarna är en perfekt plats att testa detta koncept på. Vi ser en stor efterfrågan på vegetarisk och i synnerhet vegansk mat här. Målsättningen är att erbjuda riktigt bra vegansk snabbmat, något vi känt saknats på marknaden. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Atrium Ljungberg i Söderhallarna. Deras satsning på mat och produkter lagade med kärlek, med hållbarhet och miljö i fokus, är något som är viktigt för oss, säger Emma Johansson, District Manager på Bun Meat Bun.
– Vi är glada att det här konceptet testas just i Söderhallarna och det ligger helt rätt i tiden. Vi välkomnar nya initiativ som driver matutvecklingen framåt, inte minst utifrån ett hållbarhetsperspektiv, och som erbjuder våra besökare möjlighet till både lärande och nya smakupplevelser, säger Mikael Gillerlöv, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Söderhallarna.
Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.