Image

Arcona bygger hotell i Sickla för 300 miljoner

Bolag Nu står det klart att Arcona bygger mer åt Atrium Ljungberg i Sickla. Kontraktet har ett ordervärde på cirka 300 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Oktober 2018
Tapetfabriken. Bild: Atrium Ljungberg
Tapetfabriken.

Arcona har slutit avtal med Atrium Ljungberg om fortsatt samarbete avseende Fas 3 – Tapetfabriken i Sickla. Bolagen avtalade i juni 2017 om att i en Fas 2 ta fram systemhandlingar, kalkyl samt förberedande produktionsarbeten. Nu tecknas i nästa Fas 3 ett samverkansavtal för framtagande av bygghandlingar och genomförande av entreprenaden i sin helhet.

– Vi är väldigt glada för att Atrium Ljungberg gett oss fortsatt förtroende med genomförandet av Tapetfabriken och det nya hotellet i Sickla. Att i samverkan få jobba tillsammans med Atrium Ljungberg och få vara med att bygga upp Sickla till en modern mötesplats är något vi verkligen ser fram mot, säger Mikael Wemming, affärschef Arcona.

Tapetfabriken blir en ny byggnad på ca 15 000 kvadratmeter BTA. Byggnaden kommer innehålla kontor samt ett hotell med 156 rum med en restaurang- och bardel öppen för allmänheten. Hotelloperatör är Nordic Choice Hotels.

Tapetfabriken ligger mitt i hjärtat av Sickla med entré mot Marcusplatsen och i direkt anslutning till handelsplats, kontor, restauranger och service. I och med att beslut tagits att bygga ut tunnelbanan till år 2025 med stationen Sickla så ges området en stor utvecklingspotential.

– Vi har valt att fortsätta med Arcona som samarbetspartner för genomförandet av projektet Tapetfabriken eftersom de har stor erfarenhet av hotellbyggande och med att arbeta i samverkansprojekt, säger Niklas Hesselvall, projektledare på Atrium Ljungberg.

Arcona har genomfört flera hotellbyggen – Quality Hotel Globen, Scandic Grand Central, Haymarket by Scandic och nu senast Downtown Camper by Scandic är några av de hotell som färdigställts under de senaste åren.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige