Image
Hässelby slott.
Hässelby slott. Bild: Alm Equity

Alm utvecklar vid Hesselby Slott

Bygg/Arkitektur Alm Equity och Hesselby Slott utvecklar hotellägenheter vid slottet.
Publicerad den 29 Juni 2016

Alm Equity (50 procent) har tecknat avtal med Hesselby slott angående gemensamt ägande och utveckling av hotellbyggrätter vid Hesselby slott i Stockholm. Fastigheten innehåller en byggrätt motsvarande cirka 4 500 kvadratmeter LOA och är i dag delvis bebyggd med 26 hotellrum och en bastuanläggning som kommer att rivas och ersättas med 130 moderna hotellenheter som kan användas både för short- och longstay.

Fastigheten är i dag en del av Hesselby Slott, med goda kommunikationer in till centrala Stockholm. På platsen finns idag faciliteter med konferenslokaler, restaurang- och hotellverksamhet.

Målsättningen med utvecklingen av fastigheten är att komplettera slottets hotellrum med hotellägenheter som når nya kundgrupper, passar in med befintlig verksamhet samt möjliggör ett effektivt nyttjande av befintliga faciliteter på slottet. Ambitionen är att nivån på verksamheten skall kunna ändras och anpassas efter efterfrågan och att slottet kan erbjuda tjänster och service som exempelvis spa och restaurang som kan vara kommersiellt gångbara året runt. Vakanta hotellägenheter kan hyras ut till slottets konferensgäster då de inte nyttjas på annat sätt.

Tillträde av fastigheten är beräknat till hösten 2016 när fastighetsbildning vunnit laga kraft.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige