Image

Akelius satsar på nya marknader

Bolag Akelius satsningar i Toronto och London har varit lyckade och bolaget siktar nu också på Paris och Montreal. - Vi hoppas kunna göra förvärv på båda marknaderna före eller under sommaren, säger vd Pål Ahlsén till Fastighetssverige.
Publicerad den 11 April 2014
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén.

Pål Ahlsén menar att både Paris och Montreal passar väl in i Akelius affärsstrategi.

- Det är stora städer med stor befolkningstillväxt, och det finns gott om hyreshus som passar vår idé med uppgradering av lägenheter till Akelius First Class. Vi har räknat på affärer i både Paris och Montreal och hoppas att vi ska kunna göra de första affärerna före eller under sommaren, säger Pål Ahlsén.

- Vi har i dag 2 000 lägenheter i Toronto och 1 000 i London och är nöjda med våra verksamheter där. Vi ser att uppgraderade lägenheter är väldigt eftertraktade på alla våra marknader.

Ägandet av fastighetsverksamheterna i Toronto och i London har per sista december 2013 respektive per sista mars 2014 flyttats till Akelius Fastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så var första halvåret på transaktionsmarknaden: "Historiskt"

Transaktioner Ett väldigt speciellt och på många sätt historiskt andra kvartal är till ända. Coronapandemins effekter gjorde att transaktionsvolymen i Sverige och övriga Norden föll betänkligt och aktiviteten störtdök under en period. Fastighetssverige presenterar siffrorna, trenderna och framtidsutsikterna med hjälp av Pangeas analytiker Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY