Image

Akademiska hus bygger i Sundsvall

BYGG Nu inleder Akademiska hus byggnationen av nya hus R på Campus Åkroken i Sundsvall. Huset kommer att omfatta 3 000 kvadratmeter och ska bland annat inrymma verksamheten för designutbildningen vid Mittuniversitetet.
Publicerad den 25 Mars 2008

Formspråket är helt nytt för det tidigare internationellt prisade Campus Åkroken. Arkitekt Christian Frisenstam på Nordstrand Frisenstam Rung Arkitektkontor, har däremot sett till att det finns en anknytning till de övriga byggnaderna.

- Efter en lång resa känns det nu mycket glädjande att få ta ytterligare ett steg i utvecklingen av Campus Åkroken. Det nya huset kommer att bli ett bra komplement till de övriga byggnaderna och gör det lättare för Mittuniversitetet att koncentrera sin verksamhet, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Akademiska Hus Norr AB.

Huset beräknas vara klart den 1 juni. Huset kommer förutom verksamhet för designutbildning även att innehålla lokaler för annan verksamhet inom Mittuniversitetets regi. Detta innebär samtidigt att lokalerna på Campus Västhagen blir tillgängliga för andra hyresgäster.

Den nya byggnaden ska kännetecknas av god arkitektur, god byggteknik och god installationsteknik. Den ska även inneha energieffektiva system, en god miljöprofil och i sin arkitektoniska utformning inbjuda till kreativitet och nyskapande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige