Image

85 procent uthyrt i Kungsledens Isblocket

Uthyrning Kungsleden har nu nästan fyllt upp sin nybyggda fastighet Isblocket i Hyllie sedan fem nya hyreskontrakt har tecknats.
Publicerad den 15 December 2015
Kungsleden har tecknat fem nya hyreskontrakt i Isblocket. Bild: Fojab
Kungsleden har tecknat fem nya hyreskontrakt i Isblocket.

De nya hyresgästerna är:
• Malmö kommuns parkeringsaktiebolag hyr 2120 kvadratmeter på åtta år.
• Addpro AB, IT-konsultverksamhet hyr 869 kvadratmeter på fem år.
• BC Sweden AB, importör och generalagent för Jaguar och Land Rover i Sverige hyr 337 kvadratmeter på fem år.
• Merit Consulting, ett internationellt konsultbolag hyr 216 kvadratmeter på tre år.
• Ssang Yong Import AB är från 1 mars 2016 ny importör och generalagent för det Koreanska bilmärket Ssang Yong i Sverige och Danmark och hyr 97 kvadratmeter på fem år

3 862 kvadratmeter är uthyrda i kontorsdelen med endast en kontorslokal på 551 kvadratmeter och två butikslokaler på 64 respektive 105 kvadratmeter kvar att hyra ut.

Kungsleden AB förvärvade kontorsfastigheten Vagnslidret 1 i Hyllie, strax söder om centrala Malmö, i december 2014. Fastigheten, som till vardags kallas Isblocket, består av 4 500 kvadratmeter modern kontorsyta i ett av Malmös mest expansiva och tillgängliga lägen.

– Vi ser mycket fram emot att få flytta in i Isblocket till våren. När vi tidigare i år insåg att vi är på god väg att växa ur våra nuvarande lokaler inne i stan blev Hyllie direkt det område som vi såg som vårt första och kanske enda alternativ. Det är självfallet närheten och tillgängligheten till Öresundsbron och Kastrup flygplats som lockar. Vi ingår i den danska bilkoncernen Nic Christiansen Gruppen som har sitt huvudkontor i Kolding på Jylland, och att vi har en enkel och snabb väg över till Danmark underlättar självklart också för vårt arbete och vår kommunikation. Att Isblocket dessutom sannolikt är det finaste huset i området får vi se som en ren bonus, säger Jonas Lindow, vd för BC Sweden AB.

Utöver hyresgästerna ovan flyttar Kungsleden sitt regionkontor till Isblocket. Hyllie är ett av Kungsledens prioriterade klusterområden där man ser stor potential i och med läget nära Citytunneln, köpcentrumet Emporia samt kommunens ambition att bygga en blandstad.

– Det är oerhört glädjande att vi på relativt kort tid får möjlighet att välkomna fem nya hyresgäster till vårt prestigprojekt i ett av Malmös mest spännande områden. Vi ser en stor potential i Hyllie och har för avsikt att tillsammans med övriga fastighetsägare och kommunen aktivt arbeta för att fortsätta utveckla området mot en dynamisk och hållbar blandstad, säger Gert Ternström, regionchef Malmö.

Isblocket har ritats av Fojab arkitekter och uppförs av Otto Magnusson. Kungsleden tillträder fastigheten i mitten av januari 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige