Image

600 nya bostäder allt närmare Lund

Bostäder Byggnadsnämnden i Lunds kommun har nu tagit ett inriktningsbeslut som innebär att detaljplanearbetet för Söderport i Lund kan starta. Vid Söderport planeras för cirka 600 nya bostäder och Riksbyggen är en av de aktörer som är med och utvecklar projektet.
Publicerad den 27 Augusti 2018
Skiss över området. Bild: Riksbyggen
Skiss över området.

Hela området vid Söderport kommer att utvecklas av Riksbyggen, Lunds Kommuns Fastighets AB, Veidekke Bostad och Midroc.
– Vi är mycket glada över att beslutet att start detaljplanearbetet har tagits. Tillsammans med Lunds kommun och de övriga exploatörerna ser vi fram emot skapa ett område som har en helhet och som blir trivsamt för alla boende, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Syd.

Det planeras för cirka 600 bostäder i området och Riksbyggen räknar med att bygga ungefär 20 procent av dessa. Riksbyggens kommer att bygga bostadsrätter vid Söderport och en byggstart beräknas att kunna ske som tidigast år 2020.
– Söderport har ett mycket bra läge och den kommande bostadsbebyggelsen kommer att knyta ihop Södra Lund med stadskärnan på ett fint sätt. Vi vill vara med och skapa levande kvarter med riklig grönska och med fokus på ett mer hållbart boende där vi tar tillvara på de värden som finns på platsen, säger Anders Jeppsson.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige