Image
Riksbyggen gör ett markförvärv och planerar för 170 nya bostäder i Motala.
Riksbyggen gör ett markförvärv och planerar för 170 nya bostäder i Motala. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen planerar för 170 nya bostäder i Motala

Bygg/Arkitektur Riksbyggen förvärvar fastigheten Motala Djurkälla 10:62, cirka sex kilometer utanför Motala centrum och med närhet till Vättern och Varamobadet. Här planerar Riksbyggen för sammanlagt 170 bostäder, radhus, kedjehus, villor och flerbostadshus. Området kommer att bebyggas i etapper med en preliminär första byggstart 2026.
Publicerad den 21 November 2022

– Det känns fantastiskt roligt att Riksbyggen kan bidra med nya bostäder med stort fokus på hållbarhet i ett mycket attraktivt läge i Motala. Kommunen har i en ny översiktsplan prövat lämpligheten i att bygga bostäder på platsen. På Riksbyggen ser vi nu fram emot att tillsammans med kommunen vara med och bidra till Motalas tillväxt, säger Michaela Rydlinmark, affärsutvecklare, Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping.

Visionen är att skapa ett område med en blandning av villor, radhus och flerfamiljsbostäder som erbjuder boendetyper genom hela livet. De nya bostäderna får närhet till skog och natur, vatten och kommunikationer.
– Vi tror att området framför allt kommer att locka unga familjer och personer som befinner sig mitt i livet. Vi vänder oss till de som redan bor i Motala med omnejd men vi tror också att området kommer att intressera de som bor i närliggande kommuner som Vadstena, Linköping och Borensberg, säger Michaela Rydlinmark.

Utvecklingen av området kommer att ske i etapper under lång tid.
– Om allt går enligt plan räknar vi med att kunna sätta spaden i marken 2026 med en planerad första inflyttning 2027, säger Michaela Rydlinmark.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige