Image
Platzer och Bockasjö hyr ut ytterligare 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark.
Platzer och Bockasjö hyr ut ytterligare 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark. Bild: Platzer

Platzer och Bockasjö hyr ut stort i Sörred Logistikpark

Uthyrning Platzer och Bockasjö har skrivit avtal med en internationell fordonstillverkare som etablerar sig på 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark. Hyresavtalet är på tre år med grön bilaga och planerad inflyttning april 2023. Uthyrningen innebär att dryga 90 000 kvadratmeter av Platzers och Bockasjös gemensamma satsning Sörred Logistikpark är uthyrt.
Publicerad den 20 September 2022
Annons
Image

Platzer och Bockasjö välkomnar en större internationell fordonskoncern som hyresgäst i Sörred Logistikpark. Företaget etablerar sig på dryga 13 000 kvadratmeter LOA i en nyproducerad logistikbyggnad om totalt 43 000 kvadratmeter LOA på fastigheten Sörred 8:12. Hyresavtalet är på tre år med grön bilaga och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE Excellent. Beräknat tillträde är april 2023.

Sörred Logistikpark har ett attraktivt logistikläge nära fordonsindustrin och Göteborgs hamn i Torslandaområdet. Under 2022 har JV-bolaget hyrt ut drygt 90 000 kvadratmeter LOA av logistikparkens totala 135 000 kvadratmeter. Kvarvarande ytor består av två byggnader om 30 000 kvadratmeter respektive 15 000 kvadratmeter. I och med dagens uthyrning är logistikparkens största byggnad om 43 000 kvadratmeter LOA uthyrd. Förutom fordonstillverkaren etablerar sig även Schenker Logistics i byggnaden.
– Avtalet bekräftar återigen det stora intresset för att etablera sig i Sörred Logistikpark. Vi gläds åt att få vara en samarbetspartner åt denna internationellt etablerade fordonstillverkare och att vi kan leverera en lösning på deras lokalbehov. Sedan januari i år har vi hyrt 90 000 kvadratmeter i parken, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.

– Sörred Logistikpark visar hur kombinationen mellan strategiskt läge och en attraktiv produkt med höga hållbarhetsambitioner attraherar starka partners. Vi är väldigt glada över att bidra till både fordonskoncernens och Göteborgsregionens fortsatta tillväxt, säger P-G Persson, vd på Platzer.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige