Image

Nordic PM och Cushman & Wakefield i gemensam uthyrning

Uthyrning Nordic PM och Cushman & Wakefield har gemensamt genomfört uthyrningar om sammanlagt 2 200 kvadratmeter i Solna Port vid Haga Norra för uppdragsgivaren Commerz Reals räkning. Uthyrningarna utgörs av cirka 1 500 kvadratmeter restauranglokaler till Strix Lunch och Catering, respektive cirka 700 kvadratmeter kontorsytor till Ramirent.
Publicerad den 17 September 2014
Annons
Image
Solna Port. Bild: Sandell Sandberg
Solna Port.

Strix, som även driver populära Restaurang S i Solna, kommer under hösten 2015 att slå upp portarna till en högklassig restaurang i Solna Port. Restaurangen kommer att inrymma två olika miljöer med olika menyer, för en varierande matupplevelse, samt en delikatessbutik. Restaurangen kommer att utgöra en betydelsefull del i det serviceutbud som Solna Port kommer kunna erbjuda såväl sina hyresgäster som externa besökare.

- Det är tio år sedan vi etablerade oss i Arenastaden i Solna och vi är nu glada över att få tillgång till dessa lokaler, som ger oss de perfekta förutsättningarna för att växa och fortsätta utveckla vårt koncept med hög klass på såväl mat, inredning, upplevelse och service för våra gäster, säger Carl Olov Schalander, grundare och delägare av Restaurang Strix.

– Restaurang Strix är sedan länge väldigt omtyckt i Solna. Vi valde att arbeta med dem på grund av deras spännande idéer och starka fokus på kvalitet. Restaurangen kommer att bli ett värdefullt tillskott till fastigheten och skapa en ny mötesplats i området, säger Martin Hoppe, Commerz Real.

Den andra uthyrningen i Solna Port består av cirka 700 kvadratmeter kontorsytor till Ramirent, som därmed väljer att flytta från sina nuvarande lokaler i Frösunda till Solna Port. Lokalen, som är belägen på plan 9, högst upp i huset, kommer att genomgå hyresgästanpassningar innan Ramirent tillträder som hyresgäst under första kvartalet 2015.

– Vi är glada över att kunna hälsa Ramirent välkomna till Solna Port. Vi omvandlar Solna Port till en fastighet som erbjuder moderna och effektiva lokaler med stark miljöprofil och ett svårslaget servicekoncept. Att Ramirent valt Solna Port ser vi som en bekräftelse på att vårt koncept är attraktivt på en marknad med hyresgäster som har högt ställda krav och förväntningar, säger Martin Hoppe.

- Solna Port har ett mycket bra läge, intill E4, allmänna kommunikationer och flygbussarna, vilket passar oss perfekt. I och med flytten dit kommer vi att få tillgång till funktionella och effektiva lokaler och vi ser fram emot att få ta del av de olika moderna faciliteter som fastigheten erbjuder, säger Fredrik Svanestrand, Head of Group Sourcing Ramirent.

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Slumrande segmentet som kan bli nästa steg för Slättö

Bolag Slättös vd Johan Karlsson berättar för Fastighetssverige om utmaningarna hittills under året, hur han ser på marknadsläget och vad som blir Slättös viktigaste fokus under årets andra halva. Slättö är även nyfikna på att ta sig an något nischsegment framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige