Image
Stenladan på Stallvägen i Växjö.
Stenladan på Stallvägen i Växjö. Bild: Videum

Nivika köper i Växjö – planerar studentbostäder

Transaktioner Videum säljer Stenladan till Nivika Fastigheter för 31 miljoner kronor.
Publicerad den 5 December 2018

Affären är godkänd av Kommunfullmäktige, VKAB samt Videums styrelse.

Fastigheten (Växjö 12:15) har en tomt på cirka 15 000 kvadratmeter. Huvudbyggnaden på strax över 1 500 kvadratmeter kallas Stenladan och är ursprungligen från 1850 men totalrenoverades av Videum 2006. Förutom huvudbyggnaden ingår ett äldre magasin, ett vagnslider och en carport samt en byggrätt på 3 000 kvadratmeter där köparen avser bygga studentlägenheter.

– Nivika är ett småländskt fastighetsbolag som nu har etablerat sig även i Växjö och har intentionen om fortsatt tillväxt på orten. Det är positivt att Växjö flyttar fram sin position som en attraktiv studentstad genom att erbjuda boende för ännu fler studenter på campus, säger Niklas Bergman vd på Nivika Fastigheter AB.

– Genom försäljningen kan Videum koncentrera sig på huvuduppdragen i bolagsordningen; att leverera lokaler av högsta kvalitet till Linnéuniversitetet samt att driva och utveckla innovationsmiljön i Videum Science Park, säger Videums styrelseordförande Olle Sandahl.

Videum är ett kommunalt utvecklingsbolag som verkar för att på olika sätt skapa en dynamisk kunskapsmiljö för företag, studenter och forskning på campusområdet i Växjö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige