Image

Newsec hyr ut stort i Göteborg

Uthyrning Newsec har tecknat ett sexårigt hyreskontrakt om totalt 13 600 kvadratmeter med Trafikverket i Göteborg. Trafikverket hyr sedan tidigare 7 300 kvadratmeter på Kruthusgatan i Göteborg, och väljer nu att nästan fördubbla sina ytor.
Publicerad den 7 September 2011
Annons
Image
Newsec hyr ut 13 600 kvadratmeter på Kruthusgatan i Göteborg. Bild: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Newsec hyr ut 13 600 kvadratmeter på Kruthusgatan i Göteborg. Bild: Nicklas Tollesson.

- De samlokaliserar och dessutom kommer Västlänkens projektkontor att finnas här, säger Lennart Blomgren, marknadschef på Newsec Asset Management i Göteborg till Fastighetssverige.

Fastigheten på Kruthusgatan 15-19 är från början byggd för Posten, som idag är den största hyresgästen med cirka 30 000 kvadratmeter. Utöver Trafikverket hyr även Komplett.se, Resia, Fujitsu, Specialpedagogiska Institutet samt en del mindre företag lokaler i fastigheten.

Fastigheten som ägs av Terminal Real Estate AB ligger mycket centralt, cirka 700 meter från Göteborgs centralstation, och den framtida bebyggelsen vid sidan av fastigheten kommer att vara Göteborgs nya centrum.

- Efter ett års uthyrnings- och förhandlingsarbete med flera parter är nu det mesta av lokalerna på Kruthusgatan uthyrda, och kvar finns endast några mindre förråds- och lagerytor. Det är givetvis glädjande och ett gott betyg att en befintlig hyresgäst som Trafikverket väljer att utöka sin verksamhet i aktuella lokaler, säger Lennart Blomgren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige