Image

NCC bygger för Rikshem i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC har fått byggordern för Rikshems första nyproducerade hyresrätter i Helsingborg. Ordervärdet för de 68 hyresrätterna är 80 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Augusti 2014

– Vi tror starkt på Helsingborg. På senare tid har vi förvärvat många fastigheter här och är nu stadens största privata hyresvärd. Men detta spadtag är speciellt då det blir våra första nyproducerade hyresrätter i Helsingborg, säger Erik Hävermark, chef för projektutveckling på Rikshem.

Idag äger Rikshem 3 058 lägenheter i Helsingborg.

NCC:s arbete startar i augusti och huset beräknas vara klart i februari 2016.

Rikshem har utvecklat projektet tillsammans med Wohnwerk Development och NAI Svefa har varit rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige