Image

Midroc säljer till Executive Property i Helsingborg

Transaktioner Midroc säljer fastigheterna kvarteret Scala 1 och kvarteret Scala 3 i Helsingborg till Executive Property.
Publicerad den 19 December 2017
Midroc säljer två fastigheter i Helsingborg. Bild: Midroc
Midroc säljer två fastigheter i Helsingborg.

Byggnaden är under färdigställande och inrymmer cirka 9 800 kvadratmeter kontors- och butikslokaler samt lägenheter. Köparen tillträder fastigheterna 1 juni 2018.

Byggnaden är belägen på Söder i Helsingborg. Den ingår i projektet Metropol, där bland annat Radisson Blu och World Trade Center Helsingborg är hyresgäster. Midroc har utvecklat byggnaden och fortsätter ansvara för förvaltningen under åtminstone ett år framöver.

Scala inrymmer 4 789 kvadratmeter kontor och butikslokaler. Cirka 90 procent av ytorna är uthyrda, fem butikslokaler på mellan 50 och 300 kvadratmeter kvarstår att hyra ut. De tre första kontorshyresgästerna har tillträtt sina lokaler: Sigma IT Consulting, Palm & Partners samt Helsingborgshem. Övriga kontorslokaler färdigställs i takt med inflyttningen.

Utöver lokaler finns 78 lägenheter på plan fem till tio i byggnaden, varav de flesta med sundsutsikt. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan ett till sex rum och kök, och uthyrning pågår genom Boplats Syd. Inflyttning sker från och med december 2017.

– Vi är glada att få sälja ytterligare en fastighet till Executive Property, säger Magnus Skiöld, vd i Midroc.

– Vi är intresserade av att vara med och utveckla Söder i Helsingborg, och det händer mycket där just nu. Förvärvet av Scala innebär att vi förstärker vårt fastighetsbestånd med ytterligare en nyproducerad fastighet som utvecklats av Midroc, säger Erik Linder, vd på Executive Property Europe AB.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Executive Property Europe AB på Branschguiden

Executive Property är ett väletablerat, familjeägt fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar i första hand kommersiella fastigheter på de bästa lägena främst i Öresundsregionen.
I vår koncern finns även Gertrudsvik Sjöstad i Västervik, Delta Park I & II i Köpenhamn, Hirschgebouw i Amsterdam och Trillevallens fjällanläggning nära Åre.
Vi investerar för att behålla, inte för att spekulera – något vi tror skapar långsiktiga relationer.

Läs mer om Executive Property Europe AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige