Image

Huvudkontor till Solna Gate

UTHYRNING Hälso- och sjukvårdsföretaget Abbott Scandinavia AB (Abbott) hyr kontorslokaler om 2 800 kvadratmeter av Mengus.
Inflyttning sker i juni 2010 och hyresavtalet löper på fem år.
Publicerad den 4 Maj 2010

Abbott är ett vittomspännande, globalt hälso- och sjukvårdsföretag som forskar, utvecklar, tillverkar och marknadsför läkemedel och medicinska produkter inklusive diagnostik, nutrition och medicinska instrument. Abbott har drygt 83 000 anställda och marknadsför sina produkter i fler än 130 länder. Den svenska verksamheten startade 1946.

- Vi hälsar Abbott välkomna till Solna Gate. Företaget är en av de världsledande aktörerna inom sitt område och toppar listan som ett av världens mest beundrade och respekterade företag inom läkemedelsområdet på tidskiften Fortunes lista 2010. Dessutom fick Abbott Great Place to Work Institutets utmärkelse som en av Sveriges bästa arbetsplatser år 2010 och bästa arbetsplatsen inom branschen läkemedel och medicinteknik, säger Hansi Danroth, partner vid Mengus.

Ytorna blev tillgängliga nu i mars och vi hinner precis färdigställa dem inför Abbotts tillträde i juni. Fastigheten som omfattar cirka 35 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta har sedan 2007 varit 100 procent uthyrd. Under 2010 minskar Länsförsäkringar Stockholm sin förhyrning och cirka 30 procent av ytorna frigörs. Övriga större hyresgäster i fastigheten är Axfood, Covidien Sverige, Det Norske Veritas, Gilead Sciences och Länsförsäkringar Stockholm.

DTZ var rådgivare åt Mengus i uthyrningsprocessen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige