Image
Heimstaden etablerar sig i rådgivaren Stefan Attefalls hemstad Jönköping.
Heimstaden etablerar sig i rådgivaren Stefan Attefalls hemstad Jönköping. Bild: Heimstaden

Heimstaden expanderar till Jönköping

Transaktioner Heimstaden Bostad etablerar sig i Jönköping genom ett förvärv om 99 befintliga hyresrätter. Portföljen omfattar cirka 6 500 kvadratmeter BOA, fördelat på åtta centrala fastigheter med ett bedömt fastighetsvärde om cirka 180 miljoner kronor. Säljaren är en privat aktör.
Publicerad den 12 Juli 2021

Heimstaden Bostad AB etablerar sig i Jönköping genom ett förvärv om 99 befintliga hyresrätter. Portföljen omfattar cirka 6 500 kvadratmeter BOA, fördelat på åtta centrala fastigheter med ett bedömt fastighetsvärde om cirka 180 miljoner kronor. Säljaren är en privat aktör.

– Jönköping är en knutpunkt för många människor och vi ser mycket fram emot att etablera oss i kommunen med vårt koncept omtänksamma boenden. Vi drivs av att hjälpa människor i alla faser i livet och med dessa välskötta bostäder vill vi bidra till att utveckla livskraftiga och inkluderande stadsdelar, säger Stefan Attefall, rådgivare på Heimstaden.

Med affären verkar Heimstaden nu i 34 kommuner och förvaltar nästan 32 000 lägenheter. Med det är man Sveriges största bostadsfastighetsbolag. Lägenheterna, som förvärvas från en privat säljare, ingår i åtta fastigheter utspridda centralt. Genomsnittsstorleken på lägenheterna är 66 kvadratmeter och tillträde sker i september.

– Vi har under en längre tid haft en stark önskan om att etablera oss i Jönköping och förvärvet vi nyss gjort är förhoppningsvis bara början på en större framtida etablering. Det ska bli kul att komma i gång och vi ser fram emot att ta hand om våra nya hyresgäster, säger Fredrik Årman, transaktionschef på Heimstaden Sverige.

De 99 hyresrätterna är fördelade på fastigheterna Censorn 3, Dvärgen 19, Karl 5, Leoparden 11, Leoparden 18, Möckeln 12, Möckeln 22 och Neapel 4.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY