Image

Fortsatta problem för Ruric

Bolag Ruric har fortsatta problem i Sankt Petersburg och aktien föll i går med 17 procent efter att delårsrapporten presenterades.
Publicerad den 1 September 2011

Ruric redovisar ett resultat efter finansiella poster på -8,2 miljoner kronor (110) för årets andra kvartal. Nettoresultatet uppgick till -9,5 miljoner kronor (114).

Rörelseresultatet landade på 0 (19 miljoner).

Ruric äger sex fastigheter i Sankt Petersburg, varav tre är projektfastigheter.

Rurics största projekt, Moika/Glinkij, utgörs av ett investeringsavtal vilket ger bolaget rättighet att utveckla och successivt erhålla äganderätt till fastigheten, men innehåller också ett flertal åtaganden. Ruric har, enligt delårsrapporten, fullgjort samtliga åtaganden, vilket inte de andra parterna ska ha gjort.

Detta har gjort att förseningar uppstått, varför en förlängning av avtalet har varit nödvändigt. Försvarsministern gav order om att ett tilläggsavtal, inkluderande en sådan förlängning till december 2014, skulle tecknas.

Ruric har inte undertecknat avtalet, då det innehåller ”för Ruric oacceptabla klausuler”.

Till yttermera visso har Rurics avtalsparter inte vidtagit de nödvändiga åtgärder som krävs för att de skall kunna fullgöra sitt åtagande att överlämna markrättigheterna. Ruric gjort förberedelser för att kunna överlämna ärendet till domstol om ingen lösning nås inom en snar framtid.

Efter beskedet om förlängning har flera investerare, enligt rapporten, kontaktat Ruric och visat intresse att investera i projektet.

Därför är man på Ruric övertygade om att kunna slutföra projektet om tilläggsavtalet och marköverlämningen kommer på plats.

Projektet Fontanka 57 har också fördröjts, detta beroende på partnern Scorpios finansiella problem.

Det finns flera investerare som aktivt har utvärderat möjligheterna att förvärva Scorpios andel och ingå partnerskap med Ruric, skriver bolaget.
Ruric har, genom lån, investerat cirka 4,5 miljoner kronor under året och Scorpio ingenting.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige