Image
Semrén & Månsson ritar bostadsområde i Moskva.

Semrén & Månsson får internationellt prestigeuppdrag

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att svenska arkitektkontoret Semrén & Månsson tagit hem ett prestigefyllt uppdrag i centrala Moskva. Ett bostadsområde på 150 000 kvadratmeter med sju höghus och ett flertal bostadskvarter kommer att utvecklas med byggstart redan under 2019.
– Vi är mycket stolta och glada över vinsten, den visar att svensk arkitektur är på internationell frammarsch och en stark exportvara, säger Magnus Månsson, arkitekt och koncernchef på Semrén & Månsson.


AT Nordic får stort uppdrag i Finland

Handel AT Nordic Property Group har fått uppdrag som partner till Zsar Outlet Village, ett 40 miljoner euro-projekt precis intill gränsen mellan Finland och Ryssland och den första outletbyn av sin sort i Norden.


Ryssland: Ett skriande brott mot folkrätten

Juridik Rysslands syn på auktionen är klar: ”Den genomförda auktionen utgör ett skriande brott mot normer i folkrätten”, skriver ryska ambassaden på sin hemsida.


NCC startar nytt bostadsprojekt i Ryssland

Bygg/Arkitektur NCC startar ett nytt bostadsprojekt med 95 lägenheter beläget i Sankt Petersburgsregionen.


Flygande start för Semrén & Månsson i Ryssland

Bygg/Arkitektur Bygget av det stora bostadsområdet Kolpino i Sankt Petersburg har givit Semrén & Månssons nya kontor i Ryssland en flygande start.


”En avsiktlig ärekränkning”

Juridik Rysslands ambassadör Igor Neverov kommenterar i dag Kronofogdens tvångsförsäljning av ett hus på Lidingö.
”Förutom att ett ytterst negativt internationellt prejudikat skapas, kommer detta att bli ett ovänskapligt steg mot Ryssland, en avsiktlig ärekränkning och det kommer rent ut sagt att förgifta atmosfärerna i de rysk-svenska relationerna”, skriver han på DI Debatt.


Semrén och Månsson öppnar i Sankt Petersburg

Bolag Semrén och Månsson öppnar ett kontor i Sankt Petersburg, Ryssland.
– Vi har verkat i Ryssland av och till de senaste 15 åren. Nu har vi så många konkreta projekt att det är läge att etablera oss mer permanent på den ryska marknaden, säger Magnus Månsson, ägare och koncernchef i Semrén & Månsson.


Svenskt i Rysslandsmontern i Frankrike

Mipim Castor X Capital ställer ut ett stort stadsutvecklingsprojekt i Gatchina utanför Sankt Petersburg – 5 000 bostäder, skolor, affärscentrum, kontor och golfbana.
Bakom bolaget står en grupp svenska investerare – och en före detta svensk statsminister är senior advisor.


Fortsatta problem för Ruric

Bolag Ruric har fortsatta problem i Sankt Petersburg och aktien föll i går med 17 procent efter att delårsrapporten presenterades.